Aktivera hunden inne?

Precis som det står aktivera hunden inne kan vara bra att göra om hunden är skadad och inte får träna/gå promenader som vanligt. Det är klart det kanske är du som är sjuk och inte orkar göra så mycket eller om det regnar jätte mycket och det helt enkelt inte går att vara ute och gå/träna som vanligt. Arkilez har ju en bruten tå nu så vi försöker hitta på så mycket som möjligt inne ,vilket inte alltid är så lätt. Men jag tänkte skriva lite kul/bra saker man kan lära hunden.

* Vänd upp och ner på en burk av valfri storlek och form lägg en godis under sen får hunden klura ut hur den ska lyckas få godisen.

* Sätta på sig tratt själv. Ställ tratten på golvet lägg i en godis låt hunden ta godisen och vips så har den på sig tratt. Första gångerna man gör detta är det viktigt all lägga i godisen i hålet där hunden ska i med sitt huvud. Mina hundar tycker inte det är obehagligt att sätta på sig tratt längre efter som dom alltid får göra det själva.

* Stoppa godis i en kartong (typ en gammal mat-kartong som det har varit fiskpinnar i eller liknade kartong) stäng med tejp och låt hundarna greja en stund.

* Lägga allt som inte ska vara på golvet i sängen/soffan eller liknande. Jätte bra tycker jag som är bra på att lägga kläder och sånnt på golvet.

* Lägga kläder i tvättmaskinen.

Sen kan man ju såklart gömma godis lite över allt och andra bra påhittiga saker. Låt inte fantasin sätta gränser.

Hoppas ni blev lite insperarade!

// Linn


vi kom över 100 unika första dagen :)

de är bra jobbat :) så jag hoppas verkligen att alla kommer stanna kvar här med oss :)
nu ska jag ta och dricka en kopp te :) sen ut med hundarna en sista kiss.
efter de blir de film och sova ska försöka komma på något roligt att göra i morgon :P men har ide torka så de har blivit de vanliga varje dag skogsprommenader och lek... men tror de blir till att plocka lite bär i morgon så jag kan göra en god paj :)



god natt från Maria Rico Keeda och diva :)

Sessorna

Nyss inkommen från en rolig timme ute på ängen bakom huset, med Lillasyster och mina flickor. Vi kastade boll och gjorde lite "lita på mig övningar" på dom höga höbalarna ^^, osv. JAg bjuder på lite bilder. Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket PhotobucketPhotobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket
//Lotta, Leia och Zona

jag och hundarna

hej. jag heter Maria är snart 23 år gammal... usch va gammal jag känner mig.. hehe
jag bor med min sambo och våra tre hundar.
från start är jag hästtjej men nu är det hundar som gäller.
dock så tror jag att jag kommer att ha häst igen i framtiden när ekonomin tillåter. för de är ågnting jag saknar. detta är nog om mig :P

våra hundar är :

Rico som vi hittade av en slump när jag kollade efter en annan typ av hund på blocket. skickade ett mail till ägarna. sen va vi på väg för att hämta en liten blandras hund av border och huskey tror jag de va. men när vi står på t.centralen och ringer till dom så säger domhelt plötsligt att dom inte har några valpar kvar.. timmen innan vi åkte hade dom sju...
så vi suckade och tog och åt en lunch ute ist. då ringer dom som hade Rico som då hette Tyson och undrar om vi vill komma och träffa dom, för dom bodde inne i stan. så vi åkte dit och kom hem med rico :)


efter en månad tror ja de va så började vi kolla efter en till hund då vi kände att rico behövde en kompis. och hittade och mailade flera st. men inge svar och sen så ringde då uppfödaren till Keeda som då hette Doris :P hon va en mager väldigt rädd tjej som fick följa med oss hem. vi uttalar hennes namn kida :)


sen fick jag erbjudandet om en border collie att ha på foder. och så blev de. dock spårade uppfödaren och bröt kontraktet och hämtade honom. vilket va jätte tråkigt då vi verkligen gillade honom. vi bestämde att de inte skulle bli någon mer hund.



gick någon månad och vi satt och kollade blocket och hittar en omplacering testade att maila, och efter några dagar så åkte vi och träffade diva. tog med henne hem på prov och vi gillade henne så hon fick stanna :) hon har vart hos oss i två veckor nu :)

Hej allihopa!

Jag heter Linn och är 16år. Den 16 Augusti börjar jag naturbruksgymnasiet Dingle. Jag bor lite utanför Borås med mina föräldrar och mina 2 hundar. Vet inte riktigt va jag ska skriva mer om mig själv men det kommer


Thea's Pepper Texas. "Pepper" är en blandras mellan Shäfer/Leonberger/Bearded collie, i November är han 3 år. Det bästa han vet är att spåra som han också är riktigt duktig på. Lydnad är inte så dumt det häller vi har inte tävlat (för att jag är feg) men när vi tränar kör vi LK3 pogramet. Ipo skyddet tränar vi med ganska mycket med våran tränare vi har inte kommit så långt där men Pepper är en jätte bra hund att lära sig på fast han är ganska svår. Min nästa bruks hund ska jag TÄVLA Ipo har jag bestämmt. Pepper brukar även dra pulka/vagn. Han gör inte mer än va man kräver, lite små lat på det sättet. Pepper ska jag förhoppningsvis tävla LK1 i höst.





Nattfari's Super Apollon. "Arkilez" är en Greyhound. 1 år i slutet av oktober. Nästa år ska han förhoppningsvis gå på banan men innan dess vill jag tävla LK1 med honom. Vi tränar ganska mycket lydnad och spår tränar. Lyckas jag ska han ha ett "dubbel liv" både gå på bana och bruks hund inom spår. Det sägs ju att Greyhound är tröga hundar, jag skulle nog sakt tvärrtom dom är smarta och gör minsta möjliga. Han tycker det är jätte kul att springa lös och busa, träna på släphare , träna lydnad och spår. Han bröt ena fram tån för en vecka sen så min plan att starta LK1 sprack (var anmäld). Så nu har han 5-7 v kvar att gå med bandage och sträng vila. Han skulle igentligen behöva operara tån men det är för små ben så nu håller vi alla tummar vi kan att tån läker hyfsat bra annars blir den borttagen och då tar det så klart ännu längre tid med läkning.

//Linn

85 unika första dan...

85 unika läsare första dan de är inte dåligt :)
just nu sitter jag och försöker knåpa ihop en presentation av mig och hundarna. sånt jag tycker är så sjukt svårt.. vad vill ni veta om mig och dom??


Cykla

Idag cyklade jag och lillasyter Lisa en sväng med Leia, hon var så duktig. Eftersom vi bor som vi gör så är hon alltid lös. Så skönt med Dalarna ibland, iallafall för hundarna. Jag bara njöt idag när jag cyklade i lugnt tempo och Lisa och Leia var framför mig. Ibland körde dom race och ibland sprang Leia så fint och tittade på Lisa. Det känns så underbart bra ibland. Zona fick vara hemma och träna på att vara ensamhemma. Det behövs verkligen inför skolstarten.
Nu ligger båda på soffan brevid lillasyster och sover. Photobucket

vart på donken och ätit :)

ja idag körde vi en vi tar med hudarna till donken och äter :) lång promenad plus mat för oss :) och då passivitets träning för hundarna :)

nu är vi hemma med trötta hundar och trötta människor :P

tror att jag ska spela lite super mario med sambon nu och sen redigera massa bilder som jag kan använda här i loggen :) har hur mycket som helst så vill ni se några speciella så är det bara säga till :) så fixar jag de :)


bara för att skryta lite :)



vi ligger etta på djur kategorin på bubblare :) hoppas att de är några som hittar oss där :P

hejsan...

hej på er alla som hittar hit :) verkligen jätte kul med så mycket folk på så kort tid :)

jag ska försöka mig på att skriva en kort presentation av min och hundarna.
men först ska vi ut i skogen och busa några timmar :)


detta är iaf mina bus djur :P

bilden speglar deras personligheter så mycket :) rico suckar och väntar tålmodigt på att kamerans ska gå och lägga sig :P :) keeda är latmasken och diva letar efter allt hon kan göra, hon vill inte sitta stilla en sekund.


//MARIA

nu finns vi på facebook :)

gå med i gruppen och stöd denna blogg :)

http://www.facebook.com/?#!/group.php?gid=133302850044850&ref=ts



Lotta, Leia och Zona.

Hej nu är det dags att ge en liten presentation av oss som ligger bakom den här bloggen!

Jag heter Lotta Nygårds och är född 1992, bor i Forshaga utanför Karlstad. För att där går jag på ett hundsportsgymnasium, en dröm för mig gick i uppfyllelse när jag äntligen fick börja där Aug 2009.
Min familj bor i Dalarna, där finns jag på lov osv. Jag är inne på min 4e hund, haft en jämthund och en Jack russel terrier innan jag skaffade min första American staffordshire terrier (amstaff).

Jag är helt såld på rasen, det började med att jag för flera år sen såg ett fåtal av rasen eller om det var blandraser. Och tog reda på mer fakta om den, ingen i min familj var så intresserade av just denna rasen. Speciellt inte min pappa som sa att det kommer inte in ett "sån" i mitt hus, mina föräldrar tyckte att det räckte med jämthunden Berit som var min egna hund.
Sedan fick jag kontakt med min kära vän Suzzie! Hon hade ju en Amstaff, helt fantastiskt tyckte jag. Vi träffades en del och jag lärde mig mer och mer om rasen. Och hon peppade mig om att kämpa vidare så jag en gång i framtiden skulle få min drömhund. Jag tog tillochmed med min pappa så han fick träffa Suzzies Amstaff Lyqz.
Ja och i Maj 2009 fick jag min dröm tjej!

Nu till mina Flickor, Leia och Zona.
Leia är en polsk import, svartvit och född 29-09-2008. Heter OPD Hasta Maniana Lesoto i papprena.
Hon är verkligen min dröm hund, Leia kom till mig när hon var 8 månader. Vi började på Forshaga och sen dess har vi bara utvecklats!! Vi tränar en heldel olika sporter som vi kommer skriva om här i bloggen. Hon har en fotbolls fixering, som vi jobbat med länge att få bort. Tävlat i lydnad har vi gjort även, och mer tävlingar ska det bli. Hon är väldigt mogen för att vara så ung.

Zona är en blå brindel tik, född 09-11-2008. Heter Vild O Vågad´s Arizona i Papprena.
Det här ett stort projekt som jag har skaffat mig, Zona är en speciell dam som haft tufft i livet. Haft många olika hem och nu är hon hos mig för att stanna. Jag träffade henne sen var det kört, det var min hund. Hon följde med mig hem så blev jag fodervärd till Zona. Hon kom till mig i Juni 2010 då var hon cirka 18 månader.
Just nu lär Zona och jag känna varandra, sen har jag planer för henne också.

Kika in på min hemsida
  Photobucket PhotobucketPhotobucketleia

//LOTTA, LEIA & ZONA

bjuder på några bilder på mina hundar...

slänger in några bilder på mina hundar innan dusch och sängen :)


diva


rico


keeda


alla mina tre bustroll :)

info om alla hundar kommer i morgon :)


//MARIA

:)

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1900277/dontblamethebreedblamethedude?claim=7267t2pp65n">Följ min blogg med bloglovin</a>

EN BLOGG OM AMSTAFF/PITBULL


Välkommen till min nya blogg!




















bloglovin
RSS 2.0