NU FLYTTAR VI!

Nu flyttas denna blogg hit http://anklagainteoss.blogg.se så jag hoppas att ni fortsätter följa oss där!

Ni som skriver skicka ett mail till [email protected] så får ni era loggingsuppgifter


Seg dag!

Heej!

Idag är det en riktigt seg dag. Regnet bara öser ner och Buddah som avskyr regn vill inget annat än att springa ut snabbt och göra sitt sen in igen. Halv åtta ikväll sitter vi på tåget mot Malmö igen! Har laddat upp med lite film som dödar tiden. Jag försökte ladda upp bilder förgäves igår, men av någon anledning så fungerade det inte från mina föräldrars dator, men jag gör ett nytt försök nu.

Bilderna är från i förrgår, då Beppe och Buddah träffades. Det gick hur bra som helst så länge Beppe var på golvet men om han satt i någons knä och Buddah kom nära så blev han lite irriterad. Men annars skutta Beppe runt som en galning medans Buddah fick ligga på plats så Beppe kunde springa runt honom och leka, Buddah ska lära sig att leka försiktigt. Det kan se ut som om Beppe visar tänderna på bilderna vilket han faktiskt inte gör, utan han blir så lätt torr i munnen så läpparna fastnar mot tandköttet haha!! Så söt! (Konstigt nog får jag bara upp en bild?)


Nice day

Hej igen!

Hann med lite bak förut. Det blev kladdkaka med cola överdrag och mandelspån över :) Imorgon ska vi till Varas veterinär för att dra ut millers valptand som han inte lyckats tappa. Men det ska bli kul för min del, jag tycker det alltid är lika intressant att åka dit.  Man lär sig så mycket.
Btw tänkte jag även på det här med bloggen. Jag förstår inte varför vi i bloggen ska splittras och göra andra nya bloggar bara för att statestiken visat fel. Varför ska vi tävla mot varandra och nästan bli som konkurenter när vi alla har exakt samma budskap som vi vill förmedla? Vi ska ju samarbeta och visst vill man ju ha många läsare för att nå ut till så många som möjligt , det förstår jag. Men Jag är inte ute efter att få flest läsare, för mig räcker det med att jag ändrar NÅGONS uppfattning, genom att dela med mig utav fakta, forskning, psykologi, historia och egna erfaranheter när det gäller de här raserna. Det är bara ett enormt stort plus om fler läser och ändrar uppfattning, genom att inte va naiv och bestämd på en misstolkad och förvrängd "sanning". Jag tror, att om vi samarbetar, så lyckas vi bättre att nå ut till så många som möjligt. Kom igen nu tjejer! Vi ska kämpa! Och vi ska lyckas!! Jätte tråkigt att det blev såhär verkligen. Jag kommer iallafall inte ge upp pga någon statestik, ingenting kommer någonsin få mig att sluta kämpa för rasen. Jag har inte heller några planer på att lämna den här bloggen. Om framtiden vet jag inte, men just nu ska jag va kvar här. Däremot har jag fått förfrågningar om att blogga åt andra, det kanske jag ska göra.. men lämnar inte den här för de :)  Kan ju också passa på att säga att jag börjat skriva om stress & balans, så snart kommer det upp! Kommer nog få skriva i flera delar, för det är rätt mycket jag har att säga om de. Så passa på att njut av mina korta inlägg haha!

Så vill jag även dela med mig av ett sånt " lucky moment"   Igår när jag kom hem så ser jag Kiia äta och då kommer Miller fram till skålen och börjar också äta.. gissa vad som händer?  INGENTING!  Min amerikanska pitbull terrier tik på 2,5 år gör absolut ingenting än att fortsätta äta precis som ingenting har hänt. Hur många av era hundar hade gjort likadant?  Jag har iallafall aldrig hört talas om att 2 hundar som inte lever tillsammans låter andra dela med sig av sin egna mat.  Fan vad jag älskar min hund!

=)


kiio

/ Nathalie & Kiia

Smell of autumn

Heeej alla!

Hoppas ni har en bra dag. Vi har väl en helt okej dag, så himla tråkigt att solen inte hitttat hit på flera dagar bara. Det känns verkligen som höst här nu. Så nånting upp piggande får man ju hitta på! Jag och min syster bokade precis Agility hallen på Aktiv hund här, så nästa torsdag kör vi full rulle!:) Det ska bli jätte kul. För er som inte vet vad Aktiv hund är för något, så är det ett Rehab bla. Där dem har allt från pool, löpband, banor osv. Dem har även olika kurser för hundar. Dessutom är det itne bara hund man kan rehablitera där, utan engång hade dem en katt som dem simmade med hihi. Har själv även vart där på friskvårds kurs för hund :) ett ställe att rekommendera!

Idag händer det nog inget speciellt. Har en del saker att göra, rengöra kanin buren -  då undrar ni nog varför eftersom jag sagt att våran kanin går lös  i lägenheten, men hon är rumsren! Så hon gör ifrån sig inne i buren som står öppen hela tiden.. thats why!  Sedan ska jag baka och vandra i skogen med Kiia =)

k & m Kiia  & syrrans Cavalier Miller =)

/ Nathalie & Kiia

Det blir bättre!

Heej!! :)

Allt här på bloggen kommer bli bättre så småningom. Som ni såg i inlägget under så har Maria bjudit in två andra och därmed att fler börjar blogga här så kommer uppdateringarna öka! :) I eftermiddag kommer Buddah. Just nu passar jag min systers lilla Pražský Krysarík som heter Beppe, för er som inte vet så kan man väl säga att det är en mindre version av Dvärgpincher dvs. en sådan som Ronja här på bloggen har, dock ser dom ju inte exakt likadana ut :) 

Buddah och Beppe vill gärna leka, Buddah känner av att Beppe är en valp och vill gärna leka ganska ivrigt och han vet inte heller att Beppe är mycket mindre. Så man får ha mycket koll på Buddah så han inte brottar ner lilla Beppe haha. Han är jättesnäll mot Beppe men han förstår ju inte sin storlek och vet inte vilken tyngd han kan lägga på lillskiten ;D Han lär sig så småningom. 





// Emely & Buddah


nu stämmer statistiken :)

från och med nu... så nu får vi se om det va 10 besökare om dan.. eller flera... man hoppas ju på flera :)


bloggen kommer se konstig ut...

jag håller på att fixa bloggen idag... då kodmallen va fel.. de blev fel på våran statestik.. och de är ju ändå den som får oss på topplistor.. och där vill man ligga så flera hittar denna blogg... nu ska jag bara försöka fixa lite så de ser snyggt ut :)

kommer även komma in flera bloggare eftersom de har kommit avhopp.

//maria

Goddagens

Nu är det morgon och idag är det min första skoldag. Jag ska snart äta frukost sen blir det morgonpromenad med Nataz sen skola.

Besök gärna våran blogg också där vi uppdaterar OFTA! http://anklagainteoss.blogg.se har den här bloggen tillsammans med Maria som också finns här!

Hej då säger vi

Ja ni läste rätt, jag ska sluta skriva här på denna bloggen. Lägger ner för mycket tid på den här och för lite på min egna. Så detta blir mitt sista inlägg, känns trist men så går det ibland när man har för mycket att göra.
Om ni vill följa mig så kika in min blogg. http://lottaoleia.hundbenet.se/blogg.html 
//Lotta, Leia & Zona


Få uppdateringar!

Hej

På senaste tiden har det vart otroligt lite uppdateringar tycker jag, inte heller jag har uppdaterat mycket. Det beror ju dock på att jag inte har Buddah och då blir det svårt att uppdatera er om vår vardag, men imorgon kommer han. Men jag ser att många av oss andra på bloggen uppdaterar på andra ställen, det vore ju roligt om det kom upp lite mer här också :) Hur som helst, imorgon börjar jag uppdatera mer och jag hoppas att fler gör det också! Statistiken rasar, kommentarerna rasar och jag tror det mestadels beror på att vi uppdaterar för lite. Men nu ska jag sova. Vi hörs mer imorgon.

// Buddah & Emely

We're back!

Heeeej igen allihopa!!

Hoppas att ni inte saknat oss allt för mycket ;) Men nu är vi iallafall tillbaka, hemma i Trollhättan. Tiden i lidköping var jätte bra, och Kiia skötte sig utmärkt! Hon sov under hela bussresan =)  Nu ska jag börja grejja med saker och annat man gör efter en resan. Så jag hoppas jag hinner skriva ett till inlägg idag!

Jag kan iallafall avslöja att fler tips är på g! Och även historien om stress & balans.


Be right back!

/ Nathalie & Kiia
 kiio

röntgen+träning

Ja nu är det gjort, Leia är röntgad. Jag fick vara med inne i röntgen rummet, för jag har ju blitt 18 iår. Jätte spännande och se hur dom gör :) Nu skickas röntgenplåtarna till SKK för att läsas av och sen får vi reda på resultatet. Åh så spännande!! På veterinären sa dom att det såg bra ut, så det e bara att hålla tummarna nu.

Blev mycket på samma gång när jag kom hem till Forshaga, flytta alla saker. Packa upp allt, packa ner saker som ska hem till dalarna igen. Och så är ju mina kompisar här också, var ju tvugna att umgås lite haha. Leia gjorde typ volter när hon träffade Jossan, Pila och Kiwi :D Kul att se kan jag lova.
Har ni sätt en amstaffhälsning när hunden är som gladast?? Nästan så att vi måste filma ett sånt ögonlbick någongång :P

Igår så var Leia trött av lugnande hon hade fått när hon var hos vett, så hon fick hem och sova och vara ifred. Så följde jag med ut i skogen för mina kompisar skulle lägga bruksspår. Det är nyttigt för Zona att bara chilla och passivitetsträna (Y) Och träffa många olika hundar. Sagt och gjort, vi var ute i skogen i 5 timmar... trötta och törstiga begav vi oss hem. Jag in till Leia som hade vaknat riktigt nu, och hade all energi som hon samlat underdagen hon varit trött så hon sprang runt runt runt med benen under kroppen. Hahah helt vild var hon.
Min lilla sessa :)

Just nu ligger båda hundarna i samma hundkorg och Leia tvättar Zona, för vi var ute nyss och det var lite blött ute. Leia är sån att hon ska torka alla som är blöta. Heheh lilla sötnos :)

Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

//Lotta, Leia & Zona

idag har vi fått katt :)



jag måste ju avslöja en blogg jag skriver i oxå :)

http://anklagainteoss.blogg.se/ det är samma syfte med denna blogg.. fast med mer inlägg och lite koratre.. plus att det är killar med i den :P sp kika gärna in.. :) även lite mer privata inlägg om mitt liv ligger där :P

//Maria

Läkaren

Hej!

Idag var jag iväg till läkaren och kollade upp mitt knä men han hade aldrig vart med om något liknande och kunde därför inte sätta ord på vad det kunde vara, fick recept på smärtstillande, får inte belasta knät och har det inte gått över tills på måndag så skulle jag gå till vårdcentralen för en remiss till röntgen, hoppas jag slipper det och hoppas det går över för jag vill kunna hoppa och studsa runt med lilla Buddah. Hade velat ha här honom just nu också. Jag undrar varför det är så ont om uppdateringar idag? Jag slänger upp lite bilder så ni har någonting fint att sätta ögonen på :)




// Emely & Buddah


The most misunderstood breed of dog out there.



Jag ryser från topp till tå när jag ser detta. Jag hyser sådan kärlek till dessa raser, dom är så himla kärleksfulla och har otroligt mycket att ge. Alla förtjänar en första chans!


Godmorgon

Nu ligger Nataz i soffan och sover. Vi har nyss ätit frukost här och ska snart bege oss ut på morgonrundan.

Ett tips! gå in på http://www.canis.se och fyll i klickerkurs via email.
Jag har gjort det och det är skitkul. Man får lära sig mycket om klickern och sen så får man läxor man ska göra.

Svar på en kommentar!

Jag har en doggoargentino som är allergisk. De tog biopsier men kunde bara konstatera att hon är allergisk men inte mot vad. Så jag kanske ska försöka med vegetarisk mat till henne också. Hur upptäckte ni att er hund var allergisk? Jag tar emot alla råd som vi kan få.

Svar:
Det var samma för oss, veterinären kunde inte konstatera vad han var allergist mot men sa att det skulle kunna vara köttet i fodret som han inte tål. Så vi gick på en provdiet i 8 veckors tid för att se om han blev helt fri från symtomen. Vilket han blev, och då fortsatte vi bara med fodret och jag kan verkligen rekomendera er att låta er Dogo gå på provdiet i 8 veckor, dvs med Purina Canine HA Formula. Men fråga gärna vad din veterinär tycker, det skadar ju absolut inte att testa.

Detta fodret innehåller stärkelse, hydrolyserad sojaproteinisolat, vegetabilisk olja,kalciumfosfat, delvis hydrerad rapsolja konserverade med TBHQ, cellulosapulver, majsolja, kaliumklorid, gronsaker tandkött (gummi arabicum, gurarkärnmjölk), kolinklorid, DL-metionin, salt, magnesium oxid, lecitin, taurin, zinksulfat, järnsulfat, vitamin E tillägg, mangan sulfat, niacin, kalciumkarbonat, vitamin A komplettera, koppar sulfat, kalcium pantothenate, tiamin mononitrat, riboflavin komplettera, vitlök olja, Vitamin B-12 komplettera, pyridoxin hydroklorid, folsyra, vitamin D-3 komplettera, kalciumjodat, biotin, menadion natrium bisulfite komplex (källa av vitamin K-aktivitet), natriumselenit.

Hoppas du är nöjd med svaret, och berätta gärna hur det gick sedan!! :) Lycka till.

//Emely & Buddah

Hemma i Forshaga

Äntligen, hemma i Forshaga. Mitt hem! Har fåt in allt i mitt rum, men nu är det en enda röra.. Har träffat mina polare och deras hundar, som Zona inte har träffat förut. Och när Leia fick träffa alla sina vänner igen, hon slog volter!! haha jädrar vad hon blev lad. hihi.
Nu ligger zona och snarkar här i sängen och Leia på golvet. Zona fick nämligen följa med ut på en dragrunda, hon måste köras in i vårat spann. Vi har nämligen ett hundspann jag och en kompis. Mina hundar och hennes hundar. Allltså ett 4spann, på vintrar kör vi med släde och skidor, på sommaren blir det inlines och cykel :)
Så nu har Zona fått massage och ligger och sover såå djupt, hon blev rätt trött. :)
Dom har sån kraft dessa hundar, det är mäktigt att åka bakom. Det gäller att ha lydnad på hunden innan man ställer sig på ett par inlines bakom dessa musklerna. ^^,

Imorn blir det veterinären, Leia ska Röntgas. Yes äntligen! Spännande tycker jag :)

Photobucket

//Lotta, Leia & Zona

Åter igen!

Heej!

Då vart jag hemma från Åmål igen, blev en dag mer än väntat. Skulle ju haft med mig Buddah hem men tyvärr så kan inte jag ha honom just nu då jag har någon skada i knät, både min fästman och mina svärisar ansåg att jag inte skulle klara av att ha Buddah med denna smärtan. Så imorgon blir det läkaren för min del! Men Buddah och min fästman kommer till mig på Torsdag hur som helst.

Jag passade på att filma när Buddah bada i en sjö, han har inte riktigt lärt sig att han kan simma än så han står bara och skriker när någon simmar ut och han inte vågar sig ut efter. Han är så söt :) En annan sak som förvånade mig var att så fort min fästman satte sig i bilen och åkte iväg så visade det sig att Buddah sprang bakom bilen, då har han sprugnit från dom andra i stugan och efter bilen. Han vill så gärna åka med, haha :)



// Emely & Buddah


............



//Maria

biltur

Idag drar jag och hundarna hem till Forshaga!! Pappa kör ner mig, bror följer med. Det tar cirka 3-4 timmar att åka från Rättvik där min familj bor till Forshaga där jag pluggar. Leia kommer sova hela vägen för det är sån hon är, Zona är inte riktigt van vid bilen är. Hon har fått någon fixering ifall man kör igång vindrutetorkarna bak så blir hon galen. Jagar den och skäller. Man håller på att skita ner sig när hon gör så. Men det är tur att vi inte åka bil så ofta, och jag vill inte lägga ner massa träningstimmar på att träna bort en sån grej. Men förhoppningsvis så kommer hon göra som Leia. :) Vi hörs ikväll när jag har packat upp mitt rum och sånt :D

Photobucket
Bilden är i Rättvik vid kyrkan :) *gammal bild*

//Lotta, Leia & Zona

jag ser det inte så...

men när man har flera kommentarer än vad statistiken visar är det fel.. och jag uppdaterade bloggsidan 500 ggr under en timme.. och den röda linjen sidvisningar gick inte upp mer än 5.. den ska öka varje gång någon är inne flera ggr...

sen skickade jag ut en siimii.. och då stod de att de va 155 st som klickat sig in på bloggen. men det ökade med 7 st på både sidvisningar och unika... och då är det fel enligt mig??


Nu gör jag som Nataz



Godnatt

Bad hundar

Idag efter jaktmässan så blev det bad med hundarna, det blev ju så fint väder!

Photobucket 
Jag ställer ut jämthundstiken yassa på jaktmässan.

Photobucket


 Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

//Lotta, Leia & Zona

kan alla hjälpa oss??

våran statistik funkar inte.. det står att de är 35 st som vart in idag.. och 81 sidvisningar... så.. om ALLA
som går in efter 00 00 i natt skriver en kommentar.. så jag kan klaga återigen hos blogg.se att dom fixar de.
kommentera detta inlägg :)


jag blir jätte omotiverad att skriva när läsarna minskar för varje dag :(

ja jag lever jag med...

händer inte så mycket och vet inte vilka bilder jag ska visa er när motivationen att skriva inte rikitgt finns..
mår båda psykist och fysiskt dåligt... så ja ni fattar..


eftersom hundarna har vart mest med min sambo nu så har jag ingen bild på dom.. men igår va jag ut och fotade mina bröder lite :) iaf 2 av dom :P så ni får en sån bild av mig idag.. så fär jag hoppas att jag kommer igång snart igen :)

//Maria

Låsa käkarna

Idag kom det fram en kille i min ålder och sa hej till Yassa, jämthunden jag har ställt ut nu under jaktmässan och såg min kompis Joanna med Leia. Och så slängde han ur sig när hon gick fram att såna där kan låsa käkarna bara så du vet! Och backade några steg.
Jag kunde inte hålla mig och sa. Det dät med att dom ska kunna låsa käkarna är bara en myt, folk som skaffar amstaff/pitbull och säger så är bara okunniga och skaffade hunden för att det är en häftig hund. Det e terriers, den e så jädra envis, viljan att hålla i. Och vilja och envishet är egenskaper som inte bara Amstaffen och pitbullen har. Finns många hunden som har det.
Fick svaret, jaha....
Eftersom det var jag som höll i jämthunden så kunde han ju inte neka mitt svar, hon hade ju rätt eftersom hon höll i jämthund.

Tänk att dom kan vräka ut sig sånt bara sådär mitt framför ägaren, ist kan dom fråga om det är sant. Och då kunde jag kliva fram och berätta hur det är och vad jag har för erfarenheter om just den frågan. 
Eftersom han inte gillade henne (han backade) så tog jag Leia brevid mig och la henne ned, sedan så gjorde jag lite trix med henne för hon blev uttråkad. lite snurra och sitt fint. Jag vill att folk ska ha positiva tankar om min hund, jag representerar ju rasen med min hund.  Det var flera omkring som gick iväg med ett Leende på läpparna.

mission completed!!

Photobucket


//Lotta, Leia & Zona

Du och jag = ♥














Cesars ord

Avliva dom inte

Förbjud dom inte

UTBILDA!


hundar som har blivit stulna

Hija och Doffe har blivit stulna!

Tiken är 2 år gammal. Hon är en tigrerad amstaff/pitbull.
Hon har mamma tuttar och är smal då hon har 8 st små
valpar hemma som behöver henne! Hon är mycket snäll
mot allt och alla!

Hanen är en hel vit amstaff, vilket det inte finns många av.
Han är en 8 månaders valp och mycket stabilt byggd. Han är
en renrasig amstaff och mycket större än tiken kroppsmässigt.
Han har även blåa ögon. Men han är också otroligt snäll men
valpig. Så han vill gärna leka och man märker att han är mer pigg än tiken.

‎2 Amstaff har blivit stulna. Igår kväll utanför Coop, Stenby, stals Doffe och Hija satt utanför och väntade.. Hija har valpar som behöver sin mamma!!.




Även så har det sprungit bort en chihuahua.
HJÄLP! Våran Chihuahua Myra var hos vänner i Sigtuna, blev skrämd av en större hund och är sedan dess försvunnen, hon är långhår och är röd/brindle och hon låter som en liten gris, snälla kopiera detta och sprid till alla vänner, speciellt de som bor i Sigtuna med omnejd! Om ni ser henne, försök få tag i henne, och/ eller ring 076-317 60 17, 070-248 60 75 eller 073-93 48 260 eller ring polisen.. Älskade lilla Myra..

Har inte fått fram en bild på Myra.

//Lotta, Leia & Zona

bilder

Daniel och Leia bilder från idag.

 Photobucket
Photobucket
 
Photobucket
 
 
Photobucket
 
Photobucket


//Lotta, Leia & Zona

Tips tack!

Jag skulle behöva eran hjälp om tips på hundtidningar som är värda att ha hemma.

24 aug 10

Tänkte lite på att statistiken gått ner och tror att vi behöver få ut bloggen lite mer. Tycker att alla ni som läser den och tycker att den är bra ska länka till den på t.ex. facebook, twitter, you name it. Tycker även att alla som är medlem på olika amstaff forum ska länka och tipsa om den.

Nu till en annan sak. Jag kommer tyvärr inte kunna vara lika aktiv på bloggen nu ett tag för jag ska börja min praktik på Solstadens Smådjurssjukhus. Då kommer jag inte kunna göra lika mycket med mina hundar häller. Så mina inlägg skulle nog bli lite tråkiga ;D



// Ronja Rebell Hollywood

helt slut

Nu är vi hemkommna från jaktmässan som var idag. Leia har varit så duktigt, sovit och tagit det lugnt bland alla jakthundar. Många människor som har tittar snett på henne. Många som även har varit intresserade på vad hon är för någon liten muskel knutte. Och när jag var inne i ringen och ställde Yassa så var hon så duktig med Joahanna (hon som äger yassa) Och jag e riktigt glad över att hon är så pass lugn som hon är.

Kommer in bilder senare.

//Lotta, Leia & Zona

"Sök"

Vi har varit på ängen så Nataz har fått springa lite och sen så invigde vi spårlinan också, men det gick inte så bra för han var inte alls så intresserad av att söka idag. Jag vet inte om det var värmen eller om att han bara inte hade intresse för det idag.


 

 

 

 

 

 


Jag bad karln min ta bilder på mig och Nataz tillsammans , men det gick inte så bra för han glömde Zooma hehe

Shoppat

En spårlina för 89 kr på Arken Zoo. Fast vi bara låter Nataz söka på skoj känns det skönt att ha en riktig lina.

ont i halsen :(

idag vakanade jag med halsont :( så sambon tog ut hundarna själv i morse :) så jag fick sova lite mera och fixa te :)

nu sitter jag här och vänrat på att friidrotten ska börja omnågra timmar :P sen blir det till att fota mina bröder och deras mamma i eftermiddag :) hoppas på att jag får till de riktigt bra :) dom vill ha en förstoring på alla tre och magen ;)



de är allt för nu :)

//Maria

100814

Överlevde ni fredag den 13:e igår ? Det gjorde iaf jag. Jag hade ingen otur alls.
Idag på schemat så står det bad för min son sen efter det blir det att gå ut morgonpromenaden med Nataz.
Den blev den senare än vanligt , men det gör inget Nataz sover än så.

Sen senare idag ska vi träffa Challe och hennes hund Pixie som är en Lhaso Apso och är bara 6 månader. Hon är lite rädd för Nataz så vi låter dom träffas så ofta vi kan så de får lära känna varandra.

Nu ropar sonen på mig så jag ska skynda på här.

Kul förresten att ni har börjat hitta tillbaka hit

Pansargrisar

Japp det är mina grisar, gjort av pansar. ;)
Denna natten har varit lik alla andra nätter med mina flickor, såklar dom får sova i min säng. Men dom sover inte lika fint som jag. För det första så ligger dom halft på mig när vi somnat sen mitt i natten ligger dom intill vägen och spretar ut med benen allt vad dom kan, så jag puttas ur sängen. Och grädden på moset, dom snarkar. Och det är inte lite! när jag sover över hos folk så är det de första jag får höra på morognen, FAN VA din hund snarkar.
Heheh ja ni kanske undrar varför jag tillåter dom att sova i sängen? Jag skulle nog inte kunna sova om jag inte kände att ja där ligger Leia och där lligger Zona.
Leia sover dock på golvet om hennes bur är öppen, hon älskar den så hon sover i den när hon känner för det. Zona kan hoppa ner om det blir för varmt, då kan hon breda ut sig över hela golvet. :)  

Mina grisar <3 alll kärlek till er <3

Photobucket 
Photobucket


//Lotta, Leia & Zona

Godnatt!

Hej!

Blir ett sent inlägg. Idag blev det bestämt att jag ska åka till Åmål redan imorgon och stanna över natten där! Tyvärr så ligger det ute i skogen och mitt mobila telenor bredband fungerar inte ute på bushen. Inte ens här hos mina föräldrar, använder deras wifi. Men jag kommer hur som helst komma hem med Buddah och då väntar det en massa inlägg :) Jag kommer förmodligen bara stanna där en natt så det ska nog inte märkas sådär jätte mycket! Buddah kommer bli glad och kameran åker med mig dit, ska ta massa fina bilder så ni får se hur han lever där borta. Nu kallar sängen, sov gott!

// Buddah & Emely

Jaktmässa

Hej!
Jag har packat och städat hela dagen, packat både till att åka hem till Forshaga och till jaktmässan imorn! Vi åker iväg runt 10 imorn för att åka till jaktmässan i Rättvik, jag ska ställa ut en jämthunds tik vid namnet Yassa på hundutställningen som är under mässan. Ska bli så spännande! Har bara ställt ut Amstaff innan så det blir intressant. Min första hund var en jämthund så det e kul :)
Leia ska få följa med, tror det blir för mycket för Zona. Jag måste koncentrera mig på Yassa så Leia får följa, hon är så miljöstark och hon struntar i andra hundar.
Så nu har jag packat klart alla grejer inför imorn, nu kommer jag aldrig kunna somna haha.

Ja somsagt så ska jag hem till Forshaga och fortsätta mitt liv där, hundsportsgymnasiumet. Jag börjar i 2an nu. :)
Åker hem den 16e, den 17e ska Leia röntgas i Karlstad. Pappa kör upp mi gpå måndagen och åker hem samma dag.

tränade agility med Leia idag, och det kändes som ett jätte bra pass. Tränade på att skicka in henne från olika vinklar till slalomet. Kommer en film jag lyckades filma. Jag har såå mycket att lära mig i agilityn, jag måste lära mig att handla Leia. Jag måste bli bättre, men vi tränar ju ;)

Och jag ska köpa ett nytt objektiv till kameran, så när jag har det i handen kan ni bege er på snygga bilder ;) Photobucket Photobucket
Bilderna är från idag, Lillebror busade med hundarna ^^
//Lotta, Leia & Zona

en tredje bild :P



svårt att få alla bra på samma bild.. hehe spec när de är 40 cyklnade och lekande bart runt om.. haha

//Maria

Gott med skräpmat

Vi gick till Sibylla och åt middag idag och självklart fick Nataz följda med. Han hade sen sån tur också att han fick Milians hamburgare för Milian var mer intresserad av sina pommes och doppa dom i dipp.

Har fått höra att lök är farligt för hundar stämmer det ? och varför isf?


Bakat!

Idag har det varit dåligt väder ute igen så hundara har fått gjort någon som dom väldigt sällan gör. Leka med sina leksaker inomhus. Jag tog bort alla V:s småleksaker och satte honom i sin matstol så fick dom härja fritt :D
Dom blev ganska förvånade när jag började rota i deras leksakskorg. Varför de inte får leka inomhus är för att då kan de springa på V och jag tycker det blir för mycket stoj sen vill jag inte ha ben och leksaker överallt där jag går.  Idag har jag även bakat piroger. Det uppskattas mycket av doggsen då de jämt får allt som blir över :)

Vad tycker ni om att låta era hundar äta rester och dyl ?





Mina vovvisar som är så duktiga och hjälper till o bakar ;)

// Ronja Rebell Hollywood

vilken bild tycker ni att jag ska..

vilken bild tycker ni att jag ska förstora??
behöver verkligen eran hjälp i detta...

nr ett


nr två
finns flera liknande.. som kommer upp senare.. inte fått över dom än :P



//Maria

Prövade på att vara Maria ;)

Medans Ulli var inne på en lampaffär prövade jag på hur det känns att ha 3 hundar. Som tur va så skötte sig alla.


Bad och lek!

Hej på er! =)

Pratade med min fästman förut och han berättade att Buddah verkligen har levt j*vel där uppe! Han älskar den stora gården som ligger på något runt 4500 kvm, han har sprungit runt som en stolle och självklart passade han på att rulla sig i något äckligt djurbajs, haha. Buddah sprang ner till sjön och bada till min förvåning, han har inte vart så mycket för att bada förr men han har väl upptäckt att det faktiskt är ganska skönt ändå :) Min fästman hade svårt att få upp honom ur vattnet eftersom han bara ville fortsätta bada, saknar min lille bus Buddah :)

Ni som gillar bloggen, glöm inte att lägga till oss på bloglovin' :) Finns en bildlänk dit under presentationerna av hundarna :)



// Emely & Buddah


keeda den dagen vi hämtade henne :)



//Maria

Buddah 8 veckor!



Så liten och söt ♥

// Emely & Buddah


Quickfinder deluxe

Någon som har testat den här klotången och kan berätta vad ni tycker och om det är värt att att lägga ut dom pengarna?

Läs mer om tången här

idag har vi en dålig dag!

vaknade vid sex av att Rico spydde.. fixade de. sen somnade jag om. och sen vid sju va de dax igen.
han brukar göra detta efter vi vart i skogen då han äter ton med gräs.. så inget ovanligt.

sen va våran inneboende inte hemma inatt så vi hade dörren till sovrummet öppet så hundaran kunde gå och dricka vatten om dom ville. vid tio så springer Rico ut.. och bajsar på sig... så fixa de sen ut med alla hundar. Rick bajsar 5 ggr ute.. stackaren :) men nu har han ätit mat med ris i . plus att vi ger en mat som heter lamm och ris så de är ris i de redan. hoppas iaf att han blir bättre under eftermiddagen.

på schemat idag står städning :( skit trisst men så fort vi blir klara kanske vi snor båten och drar ut :)


Morgonrundan


När vi var ute och gick kommer en joggare just när Nataz gick och luktade och när jag ser att han närmar sig och ser lite rädd ut tar jag in Nataz till min sida och han som joggade tackade mig. Jag vet inte om det var pga Nataz ras han var rädd eller om det var på grund av att han var rädd för alla hundar , men jag håller alltid kort koppel på Nataz då de kommer folk för att de ska känna sig trygga att gå förbi speciellt då de finns många invandrare här där vi bor som är livrädda för hundar.



Utställning

Jag känner att jag har lite panik! Jag ska ställa ut Hollywood den 28 aug och jag har nästan inte tränat ett dugg med henne :/ Jag tycker det är lite svårt då jag aldrig hållt på med utställning innan då jag haft en blandras. Jag är lite kluven i träningen för jag  tränar ju lydnad med henne oxå med tanke på att kanske tävla med henne nån dag och då vill man ju ha kontakt när man går med henne och det är hon jätte duktig på, kollar alltid upp för att se vad jag vill... MEN i utställnings ringen ska hon ju trava fint brevid och kolla rakt fram. När jag har tränat det med henne söker hon jätte mycket kontakt och tänker inte alls på hur hon går vilket resulterar i att hon halft hoppar, halft travar ja jag vet inte vad. Sen vill jag ju inte ignorera att hon söker kontakt då det är jätte nyttigt i lydnaden. Så tycker jag hon är för liten för att förstå skillnaden att nu tränar vi lydnad och nu tränar vi utställning. Så jag är kluven...  Ni får hemskt gärna komma med tips! 


två barn :)

de som uppfyllde min dag va barnen som älskade våra hundar :)


jag med hälften av syskonskaran :P

//maria

Social träning!

Godkväll!

Jag fick en fråga hur jag tränade/tränar Buddah till att kunna umgås med andra hundar. För mig har det fallit naturligt att han ska kunna umgås med alla hundar oavsett raser. Fast självklart kan inte alla hundar gå ihop med varandra. Men enda sedan vi skaffade Buddah som 8 veckors valp så har vi låtit honom träffa och umgås med andra hundar, jag tror att jag har haft det otroligt lätt med Buddah när det gäller den sociala träningen. Han har alltid älskat att träffa andra hundar och har i stort sett alltid visat sig underlägsen, ja så länge den andra hunden vart äldre eller tik. Yngre hundar har aldrig vart ett problem, bara det att Buddah gärna vill dominera otroligt mycket. Något jag också vart noga med är att hundarna får "sköta sitt" dvs att dom får lära sig av varandra, den ena säger ifrån om den andra är för mycket osv. Jag tycker inte att man ska lägga sig i hela tiden och tex. säga "Buddah, sluta med det där. Sluta göra si och så",  okej om det är någonting som han absolut inte får göra men så länge dom säger ifrån själva mot varandra och sköter det fint så låter jag dom leka. Hundar är hundar!

Han har stor respekt för gamla hundar! Har en granne som har en Coton de tuléar (en jätteliten hund) som är iallafall runt 10 år gammal, Buddah har otrolig respekt för honom. Han rusar inte fram till honom och han leker inte med honom på det vis som han gör med yngre hundar, istället lägger han sig ner brevid honom och söker hans uppmärksamhet försiktigt, urgulligt enligt mig :) Buddah har dock lite svårt att förstå sin storlek och tror att han är en liten golvmopp!

Ett tag trodde jag att Buddah skulle bli han ilsk eftersom han blev attackerad av en schabrador och fick ett köttsår över ögat som han nu har ärr efter. Men ingenting hände och han älskar fortfarande alla hundar. Sedan har han också blivit attackerad av en annan hund, en tik dock och då var det näst intill att han fick sys i halsen. Men det gick bra och han kan än idag träffa denna tik och absolut inte ha någonting emot henne. Tiken är ganska gammal och har fått lite fnatt pga åldern vad vi tror. Dock leker inte Buddah med henne mer eftersom vi inte kan lita på att någonting kommer hända, jag vill inte ta den risken.

Buddah kan ibland tyckas vara lite för snäll och mesig & kanske tar lite för mycket skit av andra hundar, vilket är lite synd. Han säger inte ifrån så värst mycket när han får ont osv. men han har dock börjat lite smått nu vilket jag tycker är skönt. Man kan inte tåla hur mycket som helst! Så jag har inte behövt träna sådär hårt som många andra kanske fått göra? Det vi tränar Buddah på nu är att han ska vara aningen försiktigare mot vissa småhundar som han tror sig vara lika liten som, han kan inte leka lika hårt med dom som vissa andra. Ibland sköter han det toppen men ibland blir han en vimspelle :)

Hoppas du fick svar på det du undrade. Fråga gärna annars om det är något mer du undrar över, ni andra läsare också :) Jätte roligt att få frågor!

// Emely & Buddah


Lång resa!

Hej =)

Nu är jag äntligen hemma hos mina föräldrar efter en hel dags åkande hit och dit. Buddah är nog helt utslagen nu, han sköter sig hur bra som helst på tåget och bussar. Han kan dock vara lite gnällig ibland eftersom han blir så lätt uttråkad plus att han vill hälsa på alla andra söta djur i vagnen. Nu är han med min sambo i Åmål och lever gott i skogen, jag ska dit på måndag och hälsa på och då åker han med mig hem till mina föräldrar.

Men under tiden jag inte har Buddah så ska jag skriva om lite annat som är intressant. Men passa gärna på att fråga saker nu när jag har all tid att svara :) & skriv gärna vad ni tycker om bloggen, om rasen, berätta gärna vad ni skulle vilja höra mer utav, mycket av det som ni skriver ger inspiration! :)

En gammal bild på Buddah när han myser tillsammans med systrarna Lady och Chica :)

// Emely & Buddah


penisförlängare...

amstaff/pitbull hunden sägs de ju ofta att de är en penisförlängare och att de inte finns några tjejer somhar desa hundar... om inte killen åkt in och hunden blivit lämnad med hunden.

har ni då tänkt på att vi är 6 tjejer på denna blogg... med penisfölängare ;)



//maria rico keeda och diva

Torsdag 12 augusti

Har just varit på morgonpromenaden så nu sover Nataz. Vädret är helt underbart idag så senare i eftermiddag blir att gå ner till älven så han får simma lite.

Har du en fravorit badplats för din hund?

Har du tagit med din hund till stranden någon gång och isf hur reagerade människorna?

Har du den lös eller kopplad då du är på en badplats?


Händelse

Tänkte berätta om en händelse när jag var ute och gick med Rebell.
Jag gick med Rebell lös på en lång asfalterad väg så kom det en tant som drog på en kärra med ett barn i.
Så plötsligt börjar hon skrika att jag ska koppla hunden, Rebell trippar några steg framför mej när hon börjar skrika för att se vad det var men jag ropar tillbaka henne lika snabbt. Under tiden blit tanten nästan hysterisk. Jag går fram till tanten och frågar varför hon skriker så. Hon säger att hunden var påväg att attackera henne och att den kunde ha flugit på barnet. Jag började förklara för henne att Rebell är världens snällaste hund och uppvuxen med barn. Hon säger att det kunde ju inte hon veta och att man har hört såå mycket om dessa hundar. Jag börjar förklara att i england kallar man "den engelska versionen av rasen" för nannydog just för att dom gillar barn så mycket. Vi stod där och tjaffsade ett tag till, jag genom att försöka övertala henne att ge rasen en chans och hon genom att försöka övertala mej att hon är livsfarlig. Till sist gick jag där ifrån.
Det kanske var dumt att börja tjaffsa så där mitt på vägen med en människa som redan bestämt sig för att hata oss men jag blir bara så ledsen när folk tror på allt som står i tidningarna och inte ger oss en chans.


// Ronja Rebell Hollywood

51 SANNINGAR OM MIG...

för er som vill ha lite inside info... skrev detta i vintras!!



1.jag kan inte sova med strumpor.. då får jag panik...
2.jag kan inte dricka gul dricka... då får jag jätte ont i magen...
3.jag äter de som finns... men pannkakor potatisbullar gröt och blodpudding... nä då går jag hungrig...
4.jag väljer hellre sallad framför kött...
5.jag äter minst en frukt om dan...
6.jag bor i ett rum som är ca 2*2 meter.. med min barndomskärlek och två hundar..
7.jag har vart hemlös sen jag va ungefär 17år... blir 23 i år
8.jag hatar att vara ensam....
9.jag har 200 vänner på fb.. i verkligheten ingen...
10.jag är inte beroende av min mobil längre...
11.jag saknar hästarna..
12.jag är livrädd för att börja rida för att få reda på hur mycket jag tappat..
13.jag saknar ljusdal...
14.jag är väldigt blyg, men kan snacka bort de...
15.jag gråter när jag ser hästtävlingar eller skidtävlingar..
16.jag vill inte leva...
17.jag skulle kunna vara försvunnen i veckor.. och bara en skulle märka de...
18.jag kollar mig i spegeln innan jag går ut och säger alltid högt *tja snygging nu går vi*
19.när jag mår dåligt tar jag mjukisbyxor stor luvtröja mössa luva och halsduk på mig när jag går ut...
20.jag tycker jag ser bra ut...
21.jag gråter väldigt sällan...
22.jag gillar inte alkohol...
23.när jag går ut ensam har jag alltid jätte hög musik i öronen...
24.jag vill ge upp.. men kan inte...
25.jag tycker inte synd om mig själv...
26.jag är grymt svartsjuk... men döljer de helt...
27.jag badar 1 timme varje dag...
28.när jag blir arg går det inte att prata med mig... jag måste gå ut och gå först...
29.jag älskar sex...
30.jag har helt tappat matlusten under vintern...
31.jag har sämst immunförsvar.. 8 urinvägsinfektioner och 5 halsfluss under denna vinter.. plus förkylningar osv..
32.jag vill somna i någons famn.. men sen vill jag ha mitt space..
33.jag vill sova efter sex.. inte snacka..!!
34.jag tror ingen läser detta... hehe
35.jag börjar känna mig gammal...
36.jag hatar att köpa skor... därför blir de samma varje gång jag köper nya.. varannat år...
37.jag kan rabbla säkert 100 elit skidåkare i alpint/skidskytte/längd.
38.för mig betyder en kram mycket mer än något annat...
39.folk gillar inte mig för att jag är ärlig och gillar mig själv...
40.jag är inte rädd för något spec.. men ormar håller jag mig borta från...
41.jag är rädd för mörker om jag har lampa.. inte om de är mörkt...
42.jag har 4 syskon men träfar dom inte spec mycket...
43.jag har fot fobi...
44.jag saknar mina gamla vänner... dom känner dock inte samma sak...
45.jag svarar alltid jag lever när någon frågar hur de är... bättre är de inte...
46.jag älskar att få sms...
47.jag har aldrig rökt eller snusat...
48.jag är beroende av cola...
49.jag är 170cm även fast alla säger att jag är liten...
50.jag kan inte ta komplimanger på ett bra sätt...
51.jag har kvar min sadel ifall att...



//maria

viltspår

Igår och idag har jag viltspårat med mina hundar, korta blodspår som har fått legat cirka 1½ timma. Leia har gjort det 1 gång innan och tycker det e så kul, hon går spåren lugnt och fint. kommer ur spåren men kommer in i dom igen utan hjälp från mig. Och när Leia kommit fram till strumpan som är nerblodad (ska vara en klöv igentligen, men jag har inga just nu) Så tar hon den och skuttar runt med den. Bär den enda hem och visar alla hemma vad hon hittat. Jag tycker det är intressant att se när dom spårar, att dom fattar att dom ska vidare fram.

Zona var det första gången för, det första hon gör är att kissa över "skott" platsen i början. Haha jag små skratta lite men så gick hon framåt och jag ger dom ofta beröm med en låg röst. Så jag inte stör dom, och dom brukar börja att vifta på svansen som svar ;) Zona fixade det gallant!

Har lite bilder från idag, tvingade min lillebror att följa med och ta kort. Nästa gång filmar jag nog!

 Photobucket 


Photobucket


Photobucket
 
Hon valde lite annorlunda vägar ;)

Photobucket 

Photobucket
 


Photobucket

Stolt hund och stolt ägare!

//Lotta, Leia och Zona

Klickerbok

Jag har fått en bok av min kompis i Linköping , klickerträning för nybörjare heter den.
Så det skulle nu vara kul och veta om det är någon fler som har den boken och vad ni tyckte om den.


Innedag

Idag har vi faktist inte gjort ett skit :D Har varit en riktig slödag. Jag cyklade en sväng med Rebell till affären för att hämta ut ett paket som jag trodde var min nya mobil...  men icke! Såå tråkigt trodde verkligen det var det :( 
Sen tänkte jag lägga ett varsit spår åt tjejorna men då började det regna. Man kan säga att det inte riktigt varit min dag idag. Så därför tänkte jag lägga in lite sötbilder på mina godingar ist!


Rebell med sambons systers chihuahua

.
Hahah hon är så ful men samtidigt så söt ;D


Hon kan hoppa hon ;)





Mina stoltheter!

// Ronja Rebell Hollywood

Vi vill inte

Vi vill inte att ni ska skicka kommentarer som "Jag har frågestund ställ en fråga", "rösta på mig i veckans blogg", "rösta på min sko bla bla bla"

Vi kommer inte att göra något sånt så ingen idé att ens fråga eller skriva något om det.

Onsdagskväll

Nu har vi varit nere på ängen så Nataz har fått springa av sig. Han är så lycklig då han får vara lös.

Efter vi har varit på ängen så fick han söka efter sin favoritleksak. Lätt den bästa leksaken jag har köpt till honom för han älskar den verkligen och den kostade endast 39 kr så både jag och han är riktigt nöjda hehe.

 


bilder i tema blommor..


vitsippor


lila blommor ;)


maskrosor


:)


bara gräs :P


:)

Klicker!

Heej :)

Oj vad statistiken gått ned! Inte bra men det har vart ganska dåligt med uppdateringar. Jag ska iallafall bättra mig och se till att komma med lite roligare inlägg. Har haft otroligt mycket att tänka på det senaste dagarna osv men nu så ska det komma igång ordentligt igen. Imorgon åker jag upp till mina föräldrar igen, utan Buddah men får honom på måndag. Ska hur som helst se till att det kommer upp intressanta inlägg! :)

Nu har Buddah äntligen blivit bra i magen, så nu har vi börjat blanda ut riset med lite foder. Vi måste börja ge honom lite vanligt foder i taget för att det inte ska bli en chock för magen. Men otroligt skönt att han är bra nu :) Vi passade på att köpa en klicker idag på djursjukhuset också, så vi ska börja träna med den och då kommer jag lägga upp inlägg och videos på hur vi tränar. Vi ska också beställa hem en bok om spårning och komma igång med det, Buddah kommer bli så glad :)

Jag slänger nog upp en video lite senare, nu ska jag packa inför tågresan imorgon & förhoppningsvis lyckas jag blogga där ifrån också :)

Vad tycker Ni om den lilla debatten i inlägget nedan, vad tycker Ni om Mats Odell?

// Emely & Buddah

GÅR DÅLIGT...

De går dåligt för bloggen.. vi va inte under 100 unika dom första dagarna sen droppade de igår under 50 och idag är de lika segt igen... och inte mycket uppdatering alls... hoppas att alla uppdaterar lite bättre under kvällen. själv har jag och min sambo våran "sambo dag" som de va 4 månader sen vi hade.. vilket betyder att vi inte har några hundar hemma. och då dka de inte spelas data eller sittas här och skriva och leka med bilder...

så ett snabbt undantag från min sida medans sambon lagar mat...

hoppas på att både uppdatering och läsare dyker upp undwer kvällen!


Tagen på bar gärning

När jag och Milian (min son) gick till dagis så var det en som kollade ut genom fönstret och höll koll på vad vi gjorde.


Nyhetsmorgon igår


Hundar kan också gå i skola

Varje onsdag har vi en läsare som berättar något speciellt om sin hund. Och idag så har Jeanette och hennes hund Diva fått äran.


Diva
är en Pitbull på snart 3år och fungerar i Varberg som en ambassadör för rasen. Vi är ute i skolor för att träffa lärare och barn som vill veta mer om våra raser. Barnen får klappa Diva och givetvis ännu viktigare lärarna, sedan blir det fakta om denna ras samt lite bra att veta om man vill vara hundägare. Det finns ju skyldighetr som hundägare som vi aldrig får glömma. Barnen gåt därifrån med ett leende på läpparna och lärnarna lite mindre rädda. Det tycker jag är riktigt bra.

//Jeanette

Trip to Ldkp

Hej alla goa och glada!

Gick bra med träningen idag men tiden gick så fort och ville inte stressa hundarna så hann inte med allt jag hade tänkt. Har även haft en del saker att göra idag, då jag åker till Lidköping imorgon, tar självklart med mig Kiia och där ska vi allt ha tid till att träna en hel del:) vi kommer ha tillgång till stor och öppen gräsmatta så det ska bli underbart! Det innebär också att jag troligtvis inte kommer ha tillgång till dator, så tyvär kommer jag inte kunna blogga under tiden jag är där. Men jag är tillbaka om ca en vecka, och då kan jag lova att jag har mycket att berätta och dela med mig utav! Även det jag lovat er att ta upp om =)

Jag hoppas ni får en härlig vecka med mycket skoj och stoj med era fyrbenta, läsare & bloggare:)

Delar med mig om några ytterst viktiga grund punkter inom hundpsykologi:

*När hundar föds är det näsan de använder allra först.Sedan ögonen och sist öronen. Luktsinnet är deras viktigaste sinne. "Det tror jag när jag ser det" översatt till hundsprk blir: "Det tror jag när jag luktar det" Så skrik inte åt dem, det är din utstrålning- energi- och din doft de bryr sig om, inte vad du säger. (kan ju lägga till då för er som inte vet, så sänder vi människor ut olika dofter beroende på energi/sinnestämmning som vi själva inte kan känna med vårat luktsinne, som ex hundar kan)

*När hundar kommunicerar med varandra och andra djur, är det alltid doften de går efter, plus kroppspråket och energin. De kommunicerar med dig hela tiden, fast du kanske inte är medveten om vilka signaler du sänder ut.Du kan aldrig lura en hund med vad du känner. Eller tänker.

*Hundarnas flockinstikt är medfött. Om du inte har eller tar hand om ledarskapet över din hund kommer den att försöka fylla tomrummet genom att själva bete sig dominant eller obalanserat.

*Hundar tror aldrig att de är som människor, vilket många ägare verkar mena. Hundar är exremt tillfreds med att vara just hundar. Om du brukar säga till folk att din hund tror att den är en människa, så är risken myket stor att den vet att den är ledare över dig.

*I hundarnas värld är man antingen säker eller osäker, antingen ledare eller följare.

*En hunds första instikt är  att få vara med , att vara delaktig - att leva ett harmoniskt liv, sunt , balanserat och naturligt.

*Hundar lever i nuet. De grubblar inte över vad som varit och de spekulerar inte om framtiden. Därför kan de komma ur ett obalanserat beteende bara vi låter dem att göra de. Och att vi gör de på ett rätt sett. För däremot kan de fortarande associera.

kiiokiio o bule

/ Nathalie & Kiia

Läsarnas bilder

Skicka in er favorit bilder till våran mail på era amstaffar eller pitbulls, så lägger vi upp era bilder ibland här på bloggen :) Skicka till [email protected] skriv ditt namn, din hunds namn och ras/raser.  

Här är bilder som har skickats in!
Photobucket
Amstaffen Molly, ägare Matilda Yli-Paavola

Photobucket
Amstaffen Felix, ägare Maja

Photobucket
Amstaffen Freja, 6år. Ägare Cattisz Goos

Photobucket
Amstaff/pitbullen Psyko, 1 år. Ägare Lizette Bergendahl.

Photobucket
Amstaffen Donna, Ägare Astrid Lehner.

Skicka nu in fler bilder!!

Jag blir OFF

Jag kommer vara lite tystare här på bloggen för jag känner att jag känner mig stressad just nu, lägger ner så mkt tid på bloggen men känner att jag inte får ut något utav det.
Men jag kommer ikapp sen, hoppas inte att det kommer märkas att jag slutar skriva ett tag..
Jag e sjuk även, och måste lägga ner massa tid på mina hundar. Iallafall Zona, hon och jag e ju nya för varandra. Så jag måste ge 100% på henne, och vi ska ju tillbaka till Forshaga den 16e så jag ska packa och städa.
Men vi hörs så fort jag känner för det igen.
Photobucket

GRATTIS LIVA!

Skäms på mej!!! Jag glömde berätta att Liva fyller år idag! Min älskade vän, saknar henne såå mycket. Känns så jobbigt att hon är så långt ifrån mig. Hon bor hos min mamma i Gävle medans jag bor här i Forshaga :(
( Liva är alltså Rebells mamma ) 

Kom på att jag antagligen inte sagt att hon är en topmodel häller kolla bara:


Orginalbilden


Body som säljs på rockthedog.se

Självklart har lillhusse denna och jag ett linne :D


Grattis igen älskade Liva!


// Ronja Rebell Hollywood

Geting stick!

Idag händer det något läskigt! Det kom in en geting som Rebell och Hollywood genast hittade. Rebell har blivit stucken av getingar typ 100 gånger och lär sig fortfarande inte ;) men Hollywood har aldrig blivit det och självklart blev hon ju stucken, i tungan! Tänkte inte så mkt på det utan mer att "ja nu har hon julärt sig" Men sen började hon bli konstig typ nästan kräkas och ha lite svårt att andas. Kollade i munnen och såg då att gadden var kvar så vi tog bort den och ringde Solstaden. Dom sa att det nog inte var någon fara men att vi skulle ha koll på henne. Det gick faktist över ganska fort. Hon var lite dåsig ett tag men sen vat det full rulle och lek med Rebell igen.  Men jag däremot tyckte de var himla obehagligt!


Älskar den här bilden!

Senare på dan tog jag en liten cykeltur med doggsen. Jag tycker det ser så härligt ut när Rebell springer så fort hon kan brevid cykeln och använder alla muskler i kroppen :D

Vi skulle åka och storhandla så jag körde lite mentalträning innomhus genom att gömma massa korvbitar lite överallt i lägenheten och låta dom leta upp dom. Mycket uppskattat!
Nu ligger dom och gnagar på ben som vi köpte till dom.

// Ronja Rebell Hollywood

Just nu


Klo tips! 10/8-10

Heeej!

Ska snart sätta igång med träningen jag pratade om igår. Men först tänkte jag dela med mig av ett tips! nämligen kloklippning. Det är ett jätte vanligt problem och jag var en av dem som kämpade med kloklippningen ett bra tag. Men jag är en typisk "prova-sig-fram-tjej" så jag provade olika metoder och för oss fungerade de såhär.

Man har ju självklart inte koppel på hund inomhus. Men eftersom kiia alltid hade en tendens att springa iväg så fort hon såg kloklipparen så tog jag på henne koppel undertiden jag skulle klippa. Det var nr2. Nr1 är att du själv måste vara lugn under hela stunden. Tveka inte, var inte nervös eller osäker. Va bara lugn. Har din hund ljusa klor så ser du ju vart pulpan är. Har den mörka klor så ta en ficklampa eller nått under så du ser pulpan. Då slipper du vara rädd för att klippa för långt in. Kia förstod iallafall att det inte var någon idé att försöka kämpa eller göra motstånd eftersom hon inte kom någonvart med kopplet då jag hade full kontroll. Då fick jag henne still.  Jag väntade tills hon var lugn. Och då menar jag verkligen lugn, det kunde ta flera flera minuter. Men det får man stå ut med, det är ingen idé att försöka på något när hunden inte är lugn eller när man själv har bråttom. Så se till att du har gott om tid och att du inte har störnings objekt i närheten så som telefon, mobil, springande barn osv. När hon väl var lugn och jag tog fram kloklipparen så hoppa hon till och så fick vi börja om på nytt helt enkelt. Så den idén fungerade halvt. Tills jag fortsatte på samma sett fast med klicker! Med klickern och egen gjorda hundgodisar gick det helt utan problem!  Hon satt och var lugn och trygg.  Egentligen så ska man inte göra kloklippning till en "grej" med belöning och grejjer. Utan man ska ha en "mysstund" med sin hund, klappa och smeka. Tills den nästan somnar, och sen klippa som ingenting. Det kan jag göra idag, för nu litar hon på ljudet. För det va ljudet som hörs när klon klipps som Kiia tyckte var obehagligt. Men innan dess så fick jag ta hjälp med koppel, klicker och belöning =)

Hoppas det hjälpte er lite på traven.
Men som sagt, det viktigaste är att du själv är lugn. Se till att ha en bra klosax och kanske en burk med "Stop and bleed" som jag köpte för säkerhetsskull. Det är ett pulver om stoppar blödningen om man skulle råka klippa för långt in. Den finns att köpa på djuraffärer eller djurapotek :)

/ Nathalie & Kiia


Hållbar hundleksak för starka hundar.

Hej!

I början när Buddah bara var några månader gammal så hade vi problem med att han bara bet sönder alla sina leksaker på jätte kort tid, vi leta överallt efter hållbara leksaker och köpte alltid dom som verka mest hållbara men ingenting var bra. Sedan när en bekant till oss var tvungen att sälja sin hund så fick vi en leksak som är hel än i dag, den har Buddah haft i ett år nästan. Leksaken används av polishundar och millitärhundar världen över! Leksaken heter Kong och finns bland annat att köpa på www.swecat.com. Kong är aktiveringsleksaken som låter hunden jobba för maten. Den utvecklar käkmusklerna och hjälper till att hålla tänderna i trim. Se till att välja rätt Kong efter storlek på din hund. Välj hellre en för stor än en för liten Kong. Kongen fylls med godsaker eller speciell kongpasta och när hunden ska få ut denna måste den tänka. Tänk på att inte lämna hunden obevakad med sina leksaker. Om hunden tuggar sönder sin kong väldigt snabbt, se till att byta till en starkare Kong, en svart som är extra stark.




// Buddah och Emely


Gör egen leksak

Kom nyss ifrån promenaden med Nataz. Sonen var så gnällig och Nataz fick man typ dra för han skulle gå så det blev ingen långis precis.

Just nu kollar vi på barnkanalen där de just nu göra egna leksaker till hunden.

leksak 1 . Man tar en tennisboll och sen skär av en liten bit. Inne i tennisbollen finns det ett hål. Stoppa hundgodisar i hålet inte för små får dom vara utan de ska vara lagom så de blir lite svårt för hunden att få ut dom och den får kämpa lite.

leksak 2. Ta en tom toarulle stoppa i hundgodis och vik på änderna så godiset blir Instängt.


HOPPAS ATT TIPSEN BLIR TILL NYTTA

Nu så!

Nu går vi ut på promenad för nu har ÄNTLIGEN Nataz klivit upp .
Vi hörs sen


Inte än

Han sover fortfarande . Det enda som har hänt är att han har bytt sovställning


Lag på koppel?!

Det är olika från kommun till kommun! Det bästa är att ta reda på vad som gäller i sin egen kommun. Här är en artikel som sydsvenskan har skrivit om vad som gäller just här i Malmö!

Nu är det slutskällt på hundägare som har sina hundar lösa. Åtminstone om de inte ertappas i Malmös omedelbara centrum. På de allra flesta platser i stan råder det nämligen inget koppeltvång.
MALMÖ. Varje kommun har sina egna regler för hur och var hundar får vistas. I Malmö kan den som är intresserad läsa skriften "Hundkarta med hundstadga" som ges ut av gatukontoret. Här står allt en hundägare är skyldig att veta, till exempel var det råder koppeltvång och var hundar överhuvudtaget inte får vistas.

I stadgarna kan man läsa att hundar inte får vara på "gräsmattor som i särskilt stor omfattning nyttjas av allmänheten för lek, motion och rekreation". Luddigt kan tyckas men gatukontoret har koll på läget.
- Det går inte att beskriva i text var dessa platser finns. Men där det är på det viset finns det skyltar. Annars blir det en väldig massa tyckande människor emellan, säger Arne Mattsson på gatukontoret.

En av de hundfria gräsmattorna är Tallriken i Pildammsparken.

Annars finns det gott om gräsmattor där hundar får vara. I Malmö finns inte mindre än nio stora hundrastplatser och fyrtio hundrastgårdar. Det mest kända hundtillhållet är den stora rastplatsen mellan Scaniaparken och Ribersborgs badplats.

Hur många hundar som finns i Malmö är det ingen som vet. Sen hundskatten avskaffades finns det inget samlat register över de fyrfota vännerna. En siffra som Arne Mattsson hört är drygt 20 000 hundar. För mycket, tycker han och tippar på att det finns mellan 12 000 och 15 000 hundar i Malmö.

Trots den stora mängden hundar är problemen relativt få. De som ringer till Malmö hundråd vill oftast klaga på lösspringande hundar.
- Det är väl det största problemet. Att hundägare inte håller sina hundar kopplade där de bör. Det gör att andra känner sig otrygga, säger Arne Mattsson.

Ur gatukontorets perspektiv är det dock hundlorten som är det största problemet.
- Det finns 900 hundlatrinkärl i stan och vi har räknat ut att man inte behöver gå mer än 200 meter för att hitta ett kärl. Ändå är det få som tar upp hundskiten.

I Malmö stad gäller att hundägarna måste ta upp hundbajset i samtliga tätbebyggda områden.
Det stadgade koppeltvånget gäller i Malmös mest centrala delar. Området begränsas av Dalaplan, Ystadvägen, Lantmannagatan, Amiralsgatan, Föreningsgatan, Hornsgatan, Norra Vallgatan, Slottsgatan, Malmöhusvägen, Turbinen, Mariedalsvägen och John Ericssons väg.

Hundar ska också hållas kopplade på en del offentliga platser så som kyrkogårdar, skolgårdar, utmed Ribersborgs och Sibbarps gång- och cykelvägar, inom Bulltofta och Husie mosse rekreationsområden samt under tiden 15 mars till 15 september i parker, rekreationsområde och planteringar.

Under 2003 fick polisen i Malmö in 90 anmälningar rörande hundar. Det största problemet och det som anmäls mest är lösspringande hundar och hundar som attackerar andra hundar eller människor.
- Man kan väl inte säga att det är något stort problem med tanke på hur många hundar som finns, säger polisinspektör Jan Wäring.


// Emely & Buddah

ett jälva liv...

som jag misstänkte så blev de ett jävla liv på att min tik är lös... alla hundmänniskor har väl sina hundar lösa ibland eller??

och nu är de ju så att min hund är en liten valpsom är ungefär lika hög som en borderterrier... ingen fattar att hon är pitbull.. folk frågar mig är det en chihuahua blanding... så de beror inte på rasen folk skriker koppla hunden.. men är jag med mina hundar på en äng.. som bilden visade igår... och de kommer folk 500 meter ifrån och skriker att jag ska koppla hunden... de är ju bara idioter... dom leter ju efter att en hund ska springa till dom.... ignorera hunden säger jag bara... OCH JAG HÅLLER ALLTID I MIN HUND NÄR DE KOMMER ANDRA HUNDAR. SJÄLVKLART VISAR JAG DEN RESPEKTEN!!! HON HAR OFTAST KOPPLET SLÄPANDES EFTER HENNE!!!

OCH SEN MÅSTE JAG SÄGA TILL ALLA SOM INTE VÅGAR STÅ FÖR DE DOM SÄGER... SÄG INGENTING... ELLER VÅGA GE DITT NAMN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


KOPPEL PÅ DEN LILLA NÄR VI GÅR PÅ GÅNGVÄGAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Social träning!

Jag har inget och göra så jag tänkte att jag kan skriva lite om hur man kan träna socialträning.

 

* Samla några vänner med hundar , hitta en bra plats och träna på helst där hundarna inte kan bli störda.

 

* Bestäm vilka 2 hundar som ska börja.

 

* När ni har bestämt så ska ni börja gå i cirklar och att få hunden att fokusera på dig och inte på den andra hunden. Det är DU som har kontrollen inte hunden.

 

Det är inte alltid lätt att få hunden att fokusera sig på dig speciellt om den andra hunden skäller en massa , men ge aldrig upp eller bli frustrerad för då slutar hunden helt att lyssna.

 

Känner du frustration så ta hellre en liten paus och låt någon annan träna under tiden.

 

* När du har lyckas få hundens uppmärksamhet så är det dags för mötet . Ni går rakt fram till varandra och få hunden att vara fokuserad på dig och inte på den andra hunden .

 

* Nu har all träning gått så bra att nu avslutar ni med det svåra. Att få hunden sitta still och vara fokuserad medans en annan hund cirkulerar runt hunden.

 

Forsätt så här några gånger eller låt bara hunden få promenera med en annan hund utan att hälsa och lukta på varann det är också bra socialträning.

 

Min hund är hanilsken fast bara mot främmande hanhundar. Efter några promenader så brukar Nataz få hälsa på den hanhunden som är med och då brukar det gå riktigt bra.

 

Kom ihåg du leder hunden och kan få hunden att ändra sitt beteende bara genom att träna och träna. Tillslut ser man resultat.

 

 

Lycka till


Lathunden

Jag har nu försökt och få med Nataz ut , men han vägrar . Han bara lyfter på huvudet och kollar på mig sen somnar han om. Så jag får väl passa på och äta frukost och börja fixa lunch till lilleman och sen se om Nataz vill ut eller om han ska sova hela dagen.


God morgon 10/8-10

Här blev man väckt kvart över 7 av att det var någon som hammrade på våran balkong och borrade , yrvaken som jag är kliver jag upp och kollar vad det är som händer riktigt och det visade sig att de ÄNTLIGEN var och fixade till vårat balkongräcke som höll på att lossna.
Jag gick tillbaka och la mig och kollade var Nataz var för han brukar alltid reagera på ljud som han inte känner igen, men inte denna gång utan han låg nedanför sängen och sov som en stock.

Just nu så har jag bäddat ut soffan och ligger med täcken och kuddar och myser med min superförkylda son och Nataz samt att vi ser på Sommarlovsprogrammet.
Ute är det världens tristaste väder och det bara regnar , men vi ska gå till hundgården om ett tag och låta Nataz leka av sig lite . Vill inte gå någon långpromenad pga min son är som sagt riktigt ordentligt förkyld.
Så det får bli sen då sambon kommer hem ifrån skolan



Ris & ros

Heeej!

Idag har det varit full rulle med hundarna. Men det blir bara lugnare och lugnare. Kiia som alltid annars brukar vara barnslig är inte alls så nu när Miller är på besök. Hon beter sig mer "vuxet", hon känns nästan lite mammig av sig. Kanske har med hennes löp att göra också som tog slut för ca 2 veckor sen. 

Imorgon blir det en dag full med träning. Kiia lyder precis allting man säger inomhus, men har svårare att fokusera utomhus eftersom det finns så mycket annat runt om kring. Speciellt om hund eller något annat djur är i närheten. Så det jobbar vi på. Klicker it is säger jag bara! Hon svarar grymt bra på klicker och det har varit galet effektivt! Verkligen något jag kan rekommendera. Speciellt om det är något du vill lära till hunden, det är nämligen sneppet svårare att lära bort något (beteende) med klicker. Men det går!! Bara du har tålamod och är envis, så går allt!


Sen vill jag bara säga att även jag (som föregående inlägg), faktiskt idag senast. När jag var på långpromenad med kiia och vi möter en kvinna med en malteser 100 meter framför går mot oss, tills hon ser oss och stannar till. Och sedan vänder sig om hastigt och går fort tillbaka. Sånt är så, jaa.. vad ska man säga? fult. Man undrar varför, och förstår sig inte på dessa människor. Men samtidigt så fattar man på ett sett varför dem tycker som dem tycker. Det är rykten och media. Jag förstår att folk blir rädda när media skriver så mycket skit om dessa raser. Men kan inte dessa människor tänka att man inte ska dra alla över en kam? Det är verkligen diskriminerande. Och när folk läser om händelser på tidningar osv. Tänker dem då på bakgruden? Hur mådde hunden när den utförde sin "attack"? Provocerade barnen den? drog dem hunden i svansen? kasta dem stenar och peta med pinnar på den? Följde den inte bara sin instikt och gick till försvar? överlevnads instikt, jakt eller fly? associerade hunden föremålet med något hemskt den vart med om tidigare, med kanske en eller flera andra ägare?  Det finns mycket man ska tänka på när man läser rubriker och artiklar. Dra aldrig förhastade slutsatser, det är fel. Att läsa och döma är fel. Att påstå att en ras är aggressiv är fel. Är en hund aggresiv eller har andra felaktiga beteenden så är det hunden, individen i sig som är "fel" och inte ras! Få stopp på alla fruktansvärda ägaren som kommer åt dessa raser. Det är ingen idé att förbjuda vissa raser. För det är inte svårt att få en hund att bli aggressiv, det är jätte lätt. Så jag är säker på att dessa fel ägare hittar en annan ras att missbruka. Skulle det bli ett förbud här så tror jag knappt att hälften av alla dem dåliga ägarna kommer följa den lagen eftersom majoriteten av dem knappt följer lagarna som dem är nu. Och då är det ta mig fan bara vi bra ägarna med bra hundar som kommer bli drabbade, därför att vi följer lagar.  Sånt här får mig verkligen på dåligt humör.. det är orättvist minst sagt. En sjuk värld helt enkelt.

Jag ska inte glömma säga att visst möter jag på människor som är medvetna om vart problemet verkligen sitter och ger en beröm för att vi är exempel och bevis på att det finns bra hundar inom rasen. Dem människorna lyser upp mina dagar! Till dem som endå inte begriper sig på sanningen. Kolla bara på hundutställningar där amstaffarna medverkar! Är det nått fel på dem? Hur kan dem isåfall få vara med då? Exakt. Dra aldrig förhastade slutsatser, lägg det på minnet mina vänner =)


kia badar

/ Nathalie & Kiia

Hur reagerar folk på oss ute på stan.

Hur reagerar folk på oss ute?

 

Här där jag bor, en bit utanför sthlm.  Är det väldigt mycket små hundar… typ papillon och liknande, dom tar hunden under armen och vänder.

 

Sånt folk kastar ur sig efter oss är ju typ mördarhundar, ungdomar med såna hundar de kommer ju bara sluta med en sak.  Vi har ju alltid lilla Keéda lös. Hon är intresserad av verken folk eller hundar. Och är riktigt lydig så säger vi hennes namn kommer hon till oss. De är ju folk som avskyr oss för att hon är lös… ha en sån mördarhund lös de är ju inte bra, dom skriker koppla hunden den tänker döda min hund. Oftast en hund som står och skäller för allt vad den kan.. medans Keéda går mellan oss. Ni fattar nog ;)

 

Har vi alla lösa som typ i skogen och på öppna fält så har vi inte fått så mycket skit.. folk håller sig dock borta från oss. När vi va på en strand med 5 amstaff/pitbull så kom de två barnfamiljer och skulle fiska. Vi flyttar oss självklart när de gäller stränder. Men dom frågade bara om hundarna va barnsäkra och vi sa ja så dom tyckte vi kunde stanna. Sånt blir man glad över :)

(komnu så leker vi. vi är fria)

 

Gamla tanter är min favorit just nu, pga av hon som kom igår och sa att vi hade väldigt lydiga och fina hundar. Hon ändrade ju åsikt om rasen. Sen häromdan så kom en tant och sa fina hundar vad är de för ras? Jag svarar amstaff och hon säger, jasså såna alla är så rädda för. Dom borde se er med era hundar hur mysiga som helst. De glädjer i flera dagar.

 

Sen kan jag ju dra när vi va och letade svamp. Att vi kopplade hundarna när vi kom ut ur skogen men då kommer en liten borderterrier och sätter sig i halsen på Rico. Sen vidare på Keeda. Ägaren kommer och ber om ursäkt och tyckte vi hade bra pli på hundarna som inte gjorde någonting tillbaka. I vanliga fall. Detta har hänt en gång tidigare med Rico och en annan liten terrier, då va de vi som fick skit för Rico kunde ha ätit upp deras hund.. okej att vi hade Rico lös. Men han gick inte fram utan de va deras hund som slet sig. De finns folk till allt om man säger så.. blev ett himla liv mellan min sambo och gubben med hundarna. Som slutade med att gubben gick hem. Han ville anmläla oss för att ha hunden lös. Och att den bet deras hund.. men vi visade snabbt ricos sår efter deras hund och sa anmäl ni men de är eran hund som får skiten.

(så här ser de ut när vi går.. eller ja killen går jag fotar )

 

Men som sagt tidigare så är de kul med dom få bra kommentarerna man får. Dom värmer så länge.

 

En sak till är att jag mötte en tant med liten golvmopp.( jag ser ingen skillnad på alla små raser). Som stannar tittar på mig och ler. Säger gud va duktig du är som kan ha sån pli på tre så starka hundar. Dom gick skitdåligt tyckte jag men hon tyckte dom va duktiga.

 

 

Det är nog för nu.. haha har nog aldrig skrivit så mycket i ett inlägg någonsin.. hehe

 

 

 

//Maria, Rico, Keéda och Diva


Shopping

Idag har jag börjat dagen med en promenad i regnet med flickorna, jag valde att ta backen ner och hämta posten. Såklart tog jag inte med mig koppel, jädra mig! Men en hel ficka med godis hade jag med mig, haha tänkte jag nu ska vi träna på att hundarna ska komma till mig utan att jag ber dom för att nere vid brevlådorna ska dom gå vid min sida.
Så varje gång hundarna vände sig mot mig så sa jag BRAA! och belönade med godis när dom kom till mig. Den metoden funkar så bra på mina flickor. Sen när vi kom neråt så ser jag våran granne som skulle ta posten och svänga in på deras går, alltså hans kulle åka förbi mig. Jag satte hundarna ned och gav dom godis som belöning, och sa stanna och gav godis. Billen började rulla igen och så stannade den vid mig, OH NOO tänkte jag.. Nu ska dom säga till mig att jag ska koppla hundarna. Dom gillar inte mig och har aldrig gjort det heller för jag har mina hundar lösa.. Men han stannade och sa lite skämtsamt " kan jag också få en goids. " haha jag sa att ja det är bara sätta dig här ;) Han körde vidare med ett leende på läpparna.
Dom kanske insett att jag har pli på mina hundar? hehe

Ringde även och bokade tid för Leia på solstadens smådjursklinik, den 17e aug ska Leia röntgas! Spännande :D

Sen så började jag med prepsök/kantarell grejen, med Leia. Hon förstod vad hon skulle göra, men efter ett tag så kom hon ur spåret och bara larvade sig. Leia är en överdriven klickerhund, hon bjuder på beteende på beteende. Så när hon gjort rätt och jag vill fortsätta på det spåret så ska hon utveckla det healtiden. Hon gick från att markera var kantarellerna är till att ligga samtidigt, eller hoppa upp med tassarna på låden osv. Så jag kommer gå sakta fram med detta. Så får vi se hur det går (Y) 

Photobucket
Här är en bild på min prepsök låda.
Det går till så att man ställer muggar så dom hamnar vid hålen, när hunden luktar vid rätt hål där man har lagt det som dom ska lära sig att hitta så belönar man. I de övriga muggarna är det inget i. Iallafall inte i början. 

Idag har vi även varit i Leksand, varit till en veterinär och fått tid för att Bingo (mammas hund) ska kastreras. Då passade jag på att väga Leia och Zona. Zona vägde 20.2, jag har märkt att när hon kom till mig så rasade hon i vikt direkt. För här blev det massa motion varje dag. Och det var hon inte van vid, så nu ska hon få ister i maten. Fick det tipset av min lärare på skolan till Leia som var så smal förut, och Leia gick fort upp i vikt. Blev lite väl rund så nu vet jag hur jag ska hantera istret. Leia vägde 21.6, och det är jag jätte nöjd över då hon var nere på 19-20 kg ett bra tag.
Sedan drog vi vidare till granngården i Leksand, där köpte jag hundmat och massa nya hundleksaker. Det är en hel del rea erbjudande på granngården, så jag var tvungen att köpa mig lite saker.
Var även in på clas ohlson och köpte hundbajspåsar och en båtboj typ och båtsnöre, nu ska det göras hundleksak :D Köpte även en snygg bag på clas.

 Photobucket Photobucket

//Lotta, Leia & Zona

Hej!

Kände att jag ville lägga in dessa bilder då iaf jag tycker att man får sig en tankeställare.










Jag vet inte om man ser vad det står på alla men iaf tycker jag att det är fina bilder och bra budskap.

// Ronja Rebell Hollywood


Svar på en kommentar!

Kommentar:
TILL ALLA:
Undrar om ni alla skulle vilja berätta vad ni har för regler och rutiner med era hundar? Hur tränar ni?
Har ni jobb/skola? Hur får ni det att funka med hundarna då? Hur gör ni om de måste vara hemma själva länge? Är ni självlärda med hundar, eller har ni gått mkt kurser mm?

Finns det något ni önskar ni visste/kunde innan ni skaffade hund/ar?

Vart bor alla? =)
Har alla skrivit presentationer?
Håller med en läsare innan att det är svårt att koppla vem som är vem men det kanske kommer efter ett tag... =) Roligt att se bild på Emely, då kan jag koppla ihop dig med Buddah.. =)


Svar:
Jag bor i centrala Malmö med min fästman. Morgonpromenaden blir mellan 9-11 på morgonen eftersom Buddah själv inte gillar att gå upp tidigt, hinner vi så kör vi mycket aktiviteter på morgonpromenaden annars om vi har skola/jobb så blir det en enkel promenad på ca 30-40 minuter. Vi går ut minst fyra gånger om dagen med Buddah och respektive promenad ligger på ca 40 minuter, ca 1h - 2h om vi kör med aktiviteter. När jag har skola och min sambo jobb så brukar det gå bra ändå, börjar jag tidigt dvs runt halv nio på morgonen så tar min sambo ut Buddah innan han går till jobbet dvs runt 11. Jag kommer hem från skolan senast fyra så Buddah blir ensam ca 5 timmar vilket inte är något problem alls. Nu i sommar har jag inte jobbar utan bara vart ledig.

Vi har en del regler för Buddah och det är att han antingen ska ligga på sin plats eller vara i ett annat rum medans vi äter. Han ska inte heller sova tillsammans med oss i sängen vilket är svårt för han smiter upp på natten när vi somnat, den busen. Han tar inte sin mat ur skålen förän vi säger varsågod etc.

Jag har haft hund ungefär hela mitt liv och är ganska mycket självlärd, dock började vi på kurs hos Jeppe Stridh men avbröt den av några skäl, kan tillägga att det inte hade med oss att göra. Men jag tycker det är jätte roligt att aktivera Buddah på egen hand men vi ska även börja gå på lite olika kurser så småningom.

Alla vi som bloggar här har skrivit presentationer som ni kan läsa genom att trycka på bilderna till vänster. Jag tror det är svårt att koppla vem som är vem här på bloggen just nu såhär i början, det blir nog bättre sen när ni läst ett tag! Jätte kul att du gillade bilden på mig och Buddah =)

// Emely & Buddah


Svar på frågor

Undrar om ni alla skulle vilja berätta vad ni har för regler och rutiner med era hundar? Hur tränar ni?

Vart bor alla?

Jag bor i Skellefteå , en stad uppe i Västerbotten.Men innan så bodde jag mina 12 första år i Sthlm.
Mina rutiner för Nataz är då vi vaknar så går vi det vi kallar morgonrundan den tar ca 1 timma att det , men ibland om man har bråttom blir det att gå den korta morgonrundan och den är på 40 minuter.
När vi kommer hem så brukar Nataz gå och lägga sig och jag fixar och donar hemma.
När han vaknar är det dags för kisspromenad men nu på senaste har det blivit att bada och simma,
Sen på kvällen är det kvällis eller gå bort till ängen och släppa han lös där.

Jag har en regel för Nataz då det gäller köket . Att då vi äter så får inte han vara där och den regeln är nysatt pga att sonen skulle mata honom hela tiden.
Sen så har man de vanliga reglerna som de flesta har tex inte hoppa på folk eller bara rusa fram till dom , inte busa inomhus och sen försöker vi inte ha honom i sängen , men det har jag svårt för att låta bli för det är så mysigt att ligga i sängen, se tv och mysa med Nataz.


Har ni jobb/skola? Hur får ni det att funka med hundarna då? Hur gör ni om de måste vara hemma själva länge? Är ni självlärda med hundar, eller har ni gått mkt kurser mm?



Jag börjar nu skola i höst , men det är bara deltid så han blir inte ensam så ofta eller länge.
Så länge han är välrastad så är det ingen fara att man är borta i några timmar då ligger han mest och sover .
Det är lättare att lämna honom hemma än att lämna honom utanför en affär eller så för då ylar han och skäller hur mycket som helst.

Jag har alltid haft hund och allt haft vänner med hundar så man har lärt sig mycket via dom.
Jag funderar nu i höst att börja weightpulling med Nataz så det ska bli kul.




♥ ♥ BFF ♥ ♥


Hemma igen..

Hej!

Nu är jag hemma igen och jag fick ett väldigt trevligt bemötande i dörren. Min älskade Buddah blir så sjukt glad när man kommer så han bara kutar med all världens fart genom hela lägenheten men sin leksak i munnen, sötnöten! Vi har varit ute på en ganska lång promenad eftersom sambon har jobbat i ett par timmar & Buddah hade väl kanske inte vart ute på kanske fem timmar?! Vi gick bort till de stora gräs ytorna och lekte, tycker det är så underbart fint där nere vid dammen och Buddah älskar att få springa runt där. Nu är han helt slut och ligger och sover vid mina fötter :) Äntligen kan jag börja uppdatera normalt igen..






♥♥♥
// Emely & Buddah


Träning

Gud nu är både jag och hund helt slut . Vi har varit ute i 2,5 timma och både tränat socialträning,inkallning och sökning.

Vi började med att gå till ängen och släppa Nataz så han fick springa av sig lite sen så for vi till ett ställe där vi kunde träna socialkontakt.
Då Nataz var huvudhunden så fick han alltid vara ute medans de andra 4 hundar som var med fick vänta en och en.
Först så gick vi i cirklar utan att de skulle reagera på varann , första hunden en jack russel gick hur bra som helst , men sen blev det svårare ju större hund det blev , men tillslut så kunde Nataz gå runt den största hunden utan att bry sig.
När vi var nöjda så får vi upp i skogen och lät först Nataz söka mig och sen söka sin favoritleksak. Så nu efter all träning så är han helt slut och sover så gott.


Gud så skönt det är att ha tillbaka sin dator och att den fungerar igen.


Underbara regn! 9/8-10

Hej allihopa!

Idag har regnet bara öööst ner konstant i Trollhättan! Jag tycker egentligen det är väldigt roande att vara ute och gå i regnet med kiia. Det är så lugnt och alla katter håller sig borta hihi. Men min kära mor åkte till värmland idag så då tog hon med sig både regnjacka och gummistövlar. Så idag var det inte så värst roande. Men det kompenserar vi upp med lite spårning!  Blir inte så jätte mycket idag då Kiia är övertrött för att min syster är på besök från Luleå med deras Cavalier på 10 månader, som verkligen är trotsig och testar Kiias gränser haha =)  Så hon har rätt fullt upp med lille Miller med andra ord:) 
Sedan vill jag också passa på att säga att jag verkligen uppskattar era kommentarer! Och jag lovade att berätta mer om det här med stress och balans som är jätte viktigt. Det blir nog ett långt inlägg om det, inom kort.
I promise :)  Jag har sååå mycket jag vill dela med mig av, så snart börjar det hända grejjen från min del ;)

Nu ska jag fortsätta analysera Kiia och Miller!Kiia med Dalmarkens Xara

(på bild - Dalmarkens Xara & Kiia 5mån)


/ Nathalie & Kiia


vi ska...

nu verkar det som att regnet har passerat ch vi sa dra ut med båten :)
När vi kommer tillaka ska jag fixa klart alla inlägg jag har liggandes på datorn.. hehe om hur folk reagerar mot oss ute och hur diva reagerade mot fåren. och även massa bildinlägg.. har fotat i några olika teman och tänkte bjuda på bilder från dom olika.



ett litet smakprov ;)

//maria rico keeda och diva

idag..

Äntligen lite blå himmel :) ska försöka fixa mask idag så vi kan fiska :)

Jag gillar såna där saker som många fnyser åt. vilket är ganska roligt ;) jag gillar att fiska, plocka svamp och bär,rida.

Har precis kommit in med hundarna och ska äta frukost :P

 

 

Måste bara säga att de är sjukt svårt att få tag på en veterinär på måndagar.

Skulle ju behöva få komma in med Rico han har fått tillbaka sin ”öroninflammation” och sist gick de på 3000. Finns inte dom pengarna på kontot, så måste till en annan veterinär som antingen tar räkning eller som är billigare. Vi vet ju vad det är eftersom han haft likadant för 2-3 månader sen. Behöver ett recept på mera medicin bara. Men här är veterinärerna så att dom ser till pengarna, inte djuren. Tycker de är riktigt trisst då jag har träffat veterinärer som faktiskt inte tar 3000 för en koll i örat och sen tar 3000 för att skriva ut ett nytt recept. Utan ser de så att de kan vara dom som gett fel medicin som inte biter och ger en annan istället. Utan några veterinäravgifter.

 

Men nog tjatat om det. Nu måste jag äta frukort och så, sen självklart planera dagen med sambon..

Fick ju en fråga om jag jobbar kom jag på. Nej de gör jag inte jag söker massa jobb och försöker öppna eget ;)

Så hundarna är med mig under dagarna men dom kan vara ensamma också några timmar. Svarar på resten av frågan senare idag då jag inte har den framför mig.

 

//Maria, Rico, Keéda och Diva

 



Hemåt igen!

Hej!

Idag bär det av hem till Malmö igen, där min lilla Buddah väntar på mig. Så snart kan jag uppdatera som vanligt igen! Jätte roligt att det blivit tillökning här i bloggen, ännu roligare att en av dom kommer från Trollhättan där jag har alla mina vänner. Och familjen två mil utanför :D

Det har ramlat in en fråga som jag tänkte svara på senare från en tjej som heter Frida så du vet att det kommer komma ett svar ;D  Nu ska jag ta en dusch sedan bär det av till Göteborg för tåget mot Malmö och min älskade Buddah!



“He is your friend, your partner, your defender, your dog.
You are his life, his love, his leader.
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart.
You owe it to him to be worthy of such devotion"


// Emely & Buddah


REGN!

Ja det är exakt det som händer här, det regnar! Verkar inte sluta häller. Så typiskt jag och J tänkte ut och viltspåra lite efter han kom hem från jobbet men det är nog ingen idé att ens ta ut blodet. Eller ja viltspåra och viltspåra, jag kallar det fake viltspåra då vi inte har någon klöv och bara kör med blod men hundarna tycker det är lika kul för det =) Ni får hemskt gärna tipsa om ni vet någon som har en liten sketen klöv över som de inte använder ;) Att det ska vara så svårt att få tag på klövar när det inte är jakt!



(inte min bild)

Ja tjejerna kommer inte tycka det blir så kul att gå ut idag inte iaf inte utan deras fiiina regnjackor :D
Tänkte att jag ska ta en bild och lägga in lite senare.
// Ronja Rebell Hollywood

Nathalie & Kiia

Hallå där kött & blåbär!

Jag är ny bloggare här och börjar med en presentation om mig själv. Jag heter Nathalie! Är  en halv finsk och halv marockansk tjej på 18 år. Är född och bor i Trollhättan som ligger 7 mil ifrån Göteborg. Nu snart börjar jag tredje året på Trollhättans praktiska gymnasium Naturbruk – Djurvård. Efter studenten är mina planer att åka til USA för att jobba i ett halvår eller ett år för att sedan komma tillbaka och läsa vidare på Skaras eller Uppsalas lantbruksuniversitet. Drömmen är ju att komma in på Etologi/djurskydd. Ett djurintresse, ja det har jag alltid haft enda sedan jag var liten. Dock kunde vi bara ha smådjur då min stora syster var allergisk. Men när hon flytta hemifrån så bestämde jag mig för att skaffa hund! För hund hade jag alltid viljat ha. För varje år som gått har mitt djurintresse bara växt och växt, det tar aldrig slut, blir bara starkare. Djur har gett mig så obeskrivligt mycket. Så jag vill ge minst lika mycket tillbaka och försöker hela tiden ge djur de dem behöver, även om de inte är mina egna.Så vare sig de är vilda eller tama djur.

Jag känner något så otroligt starkt för djur. Det finns liksom inga gränser. Djur har alltid kommit i första hand för mig, dem kommer före allt. Och jag värderar djur oftast högre än nått annat, hör och häpna!  Vi människor klarar oss, för vi förstår varandra genom ord, vi kommunicerar med ord. Men det gör inte djur, och människor missuppfattar ofta djur. Därför gör det mig lycklig, om jag får va deras röst för minsta lilla. Tillbaka till hund -  Jag läste runt om olika raser, pratade med hundägare om raser, tog reda på allt som man ska ta reda på innan man ger sig in på att skaffa hund eller djur överhuvudtaget. Som jag själv brukar säga ” köp inte ett djur, köp en bok OM djuret innan” .  Mitt bland allt letande kom jag mer och mer fram till att något verkligen inte stämde med all bullshit om ”mördar hundar”  Pitbull gjorde mig intresserad och nyfiken. För varför var just denna rasen och de andra liknande raserna så utsatta? Vad är det här för ett diskriminierande samhälle? Jag tog reda på all fakta,historia ,undersökningar osv.  Jag som kommer från ett område där det finns gott om oseriösa uppfödare som endast är ute efter pengar och som verkligen missköter sina hundar, som inte har någon aning om vad det innebär att ha hund.Hundar som får varken fysik eller psykisk aktivitet eller ”uppgift”. Då kan ni tänka er att jag fått se mycket med egna ögon. De här fick mig också att vilja bevisa alla fördomsfulla människor att en hund oavsett ras blir så som ägarn formar den till. Men inte bara därför. Jag vill ha en hund att jobba med, en utmaning.  Även om folk sa åt mig att det skulle va svårt för att va en första hund så gav jag mig inte. Jag ville ha en och jag skulle visa alla att den skulle bli lika bra som vilken annan ras som helst!  Tro aldrig att jag stödjer hundfighter,oseriösa uppfödare, inavel eller hundattacker.. aboslut inte. Men däremot, kommer jag alltid stödja RASEN.

Dag in och dag ut läste jag om rasen och pratade med seriösa ägaren. Jag letade upp olika uppfödare och annonser. Hittade en uppfödare som efter jag köpt hunden visa sig vara oseriös. Sommaren 2008 var det. Jag var minst sagt desperat efter en vovve! Så jag och min dårvarande pojkvän (som gick bort sommaren 2009) bestämde oss för att åka till Göteborg och kolla på de 2 valpar på 5 mån som var kvar. Den ena tik och den andra hane. Och jag var ute efter tik ,  så med mig hem földje  lilla tiken med, som fick sitt namn Kiia =) Visst ångrar jag att jag stött en oseriös uppfödare, men jag ångrar inte en sek att jag köpte henne! För hon är verkligen världens bästa. Jag kommer inom kort skriva mer om det här. Och vad definitionen om ”kamphund” är . Och lite om vad politikerna säger om det här. Mina egna upplevelser och erfaranheter. Och disskutionerna som varit med i Trollhättans lokala tidning (där jag skrivit in insändaren ang de här osv) Kan ju även lägga till att jag har andra intressen vid sidan om så som musik & dans. Medverkade ex nydligen i en  dansmusikal (dirty dancing). Men inget intresse jag har är större än djur!

Så jag kommer skriva om min och kiias vardag och det ska bli ett sånt himla nöje att låta er få  följa med på våra äventyr!:)


Pres av kiia:

Kiia är en Amerikansk pitbull terrier,  född 09-03-2008 från göteborg. Hennes föräldrar är importer från tyskland. Kiia är en glad och nyfiken tjej på sina bästa år! Hon älskar allt och alla (förutom mopeder och skateboards) Alla människor och djur älskar hon. Hon är väldigt undergiven och sjukt snäll. Hon har även väldigt långt tålamod. Kia och jag har haft problem med koppel-dragande, men det har vi nu löst med hjälp av klicker och lite tips från Ceasar Millan! Och jag delar mer än gärna mig med av råd. Kiia älskar att spåra, det gör vi varje vecka. Och hon blir bara bättre och bättre. Hon har många hundvänner i och med att hon går ihop med vem som helst. Men hennes allra allra bästa vän är faktiskt våran 7 år gamla lejonhuvade kanin som går och har alltid gått lös i lägenheten. Tro det eller ej, men kaninen ligger högre i rang än lilla kiia . Det är så vi vill att det ska vara dels för att kaninen kom till familjen före Kiia. Kiia har varit jätte stressad då jag själv och vissa andra familje medlemmar varit extremt stressade. Men jag har alltid varit berädd på att göra allt för mina djur. Så jag har bytt livsstil och tränat både kiia och framförallt tränat mig själv och försökt hitta ett inre lugn och balans. Det har varit tufft och jobbigt många gånger. Men har man gett sig in på något så har man ett ansvar! Och jag ger aldrig upp. Jag kämpar och jag är envis. Precis som den här rasen :)  Hoppas ni kommer fortsätt läsa om oss två och våran ständiga utveckling. Ställ gärna frågor! Och berätta vad ni vill att jag ska berätta om. Ni kan även nå mig via mail – [email protected]

Tack för oss!

jagkiia posar!
kiia & bule


/ Nathalie & Kiia


Skogen+kantareller

Idag var jag och mamma till skogen för att leta efter dessa gula och fina kantareller. Hundarna var såklart med! Leia och Bingo lösa, medans Zona fick vara kopplad. Eftersom jag har mer pli på Leia och Zona är ny och lyssnar inte riktigt än.
Vi hittade lite kantareller, men inte så mamma blev nöjd hehe. Som vanligt.
Så nu är det dags för att lära Leia att söka efter kantareller, så det blir lättare att hitta dom små gula ^^,
Hoppas det går som jag planerat, ska börja ikväll. Första träningspasset, jag använder mig utav klicker när jag tränar för jag lär bara in med positiv förstärkning. Ska skriva ett inlägg sedan och berätta hur det gick :)
Photobucket
Leia i november när vi tränade preparatsök, här luktade dom sig till ammunition.
Ska använda samma sätt med prep"lådan" när jag ska lära in kantarellsök.
Så nu ska pappa och jag bygga :D

//Lotta, Leia & Zona

Måste bara skriva av mej!

Jag måste bara skriva av mej! Blir så sjukt arg på folk som inbillar sig att denna vackra ras är farlig och borde förbjudas! Jag önskar så innerligt att de kunde se och träffa Rebell. Att de kunde se när våran katt kommer och lägger sig brevid henne i hennes säng, när V kryper fram och börjar tugga på hennes svans, när hon väntar tills husse gått till jobbet innan hon hoppar upp i våran säng för hon vet att husse inte gillar det, hur hon lämnar ben, godis, mat så for Holly kommer och vill ha det, hur V:s kusiner sätter på henne koppel och drar runt henne inomhus för "hon ska gå ut och gå med hunden", hur hon ska pussa på alla som hälsar på henne. Vet dom ens om att amstaff och pitbull är avlade för att vara snäll mot människor!  Jag menar när två hundar är mitt uppe i ett hundslagsmål på liv och död ska en människa kunna gå emellan och bryta utan att bli biten. I England kallas staffen för "nannydog" för att dom brukade passa barnen förr i tiden. Jag tycker att det är ganska självklart att det är ägaren som är ansvarig om en hund av denna typ blir aggresiv mot människor. Sen har dom ju beteenden som är mer typiska för rasen som t.ex. att inte gå ihop med alla hundar men det är exakt som att en BC gärna vill valla eller en Greyhound gärna vill springa.



Så det var lite åsikter från mej och ni kan lite på att det kommer att komma mer!

// Ronja, Rebell och Hollywood

har tråkigt...

har riktigt tråkigt.. och kolla vad mina djur gör..



//maria rico keeda och diva

Mysdag!

Idag har vi varit ute och myst allihopa eller ja inte J för han jobbar. Vi gick till en park eller vad man ka kalla det i närheten ( ställe med mycket gräs, tennis banor, vollyboll plan och frisbeegolf ) När vi kom dit var det lite folk som spelade eller kastade? iaf frisbeegolf. Tänkte att nu kommer jag behöva hålla i Rebell hela tiden för hon är ganska förtjust i frisbees om man säger så men hon var jätte duktig och brydde sig inte alls. Däremot var lillskiten inte lika duktig och var på väg att springa fram några gånger men är man bara 5 månader så får man göra så :D  Nåt jag hade fullt upp med var V som skulle äta precis varje blad och grässtrå som fanns!


På vägen dit.


Hollywood försöker sno Rebells grisknorr.


Som hon självklart lyckas med.



Rebell är så söt, hon älskar att springa efter bollar och leksaker man kastar men nu efter att Hollywood kommit har hon konstant en liten huligan efter sig som snor den vid varje tillfälle och Rebell ger sig jämt och ger henne den. När dom ska kampa med något får man säga åt henne flera gånger att hon får och sen är hon jätte försiktig och släpper oftast. Behöver jag säga att Hollywood har ärldens största självförtroende? ;)


Dragkamp med världens försiktigaste "kamphund"

nu har vi...

Blev ingen båttur idag, lutar mot mera regn.

Vi tog oss en promenad, ner till centrum och handla. Min sambo stod ute med hundarna (jag lämnar aldrig mina ute själva).

Det hade kommit fram en tant och sagt att vi hade väldigt lydiga hundar. Och att hon faktiskt trodde de va hundarna som va hemska, men insåg nu att de va ägarna som gjorde hundarna som dom kan vara.

Nu sover hundarna och vi fixar lite mat. Ska fixa några ”hur folk reagerar på oss ute” inlägg senare när maten är i magen.

 

 

//maria rico keeda och diva


Frågor?

Hej.
Eftersom jag inte har Buddah just nu så har jag svårt att komma med roliga uppdateringar. Så jag tänkte att ni kunde passa på att fråga mig vad ni vill, om ni undrar något speciellt om Buddah eller mig som ägare?! Skriv isåfall kommentarer till detta inlägget. Eller så kan ni komma med roliga idéer, vad ni skulle vilja att jag skrev om. Vad som helst :)

// Emely & Buddah

blixt och dunder.

Inatt va de ett himla liv här. de blixtrade och dundrade.
Vi stod på balkongen och kollade när blixten slog ner många många gånger i husen inärheten.
riktigt häftigt :)

idag funderar vi på att ta båten och dra iväg och fiska :) se om hundarna håller sig i båten eller om dom dyker i.. hehe våra hundar älskar ju att bada :)

jag filmade inatt.. dock missade jag själva blixtarna.. men man ser hur de blinkar.. hehe om någon av läsarna skulle vilja se?



//maria rico keeda och diva

Ronja & Rebell

Hej Allihopa! Jag är den nya bloggaren här :D

Mitt namn är Ronja, är 20 år, bor med min sambo och son i Forshaga har en amstaff/pitbull tik på 3 år som heter Rebell. Har även det lilla nytillskottet Hollywood som är en dvärgpinscher.

Mitt hundintresse startade nog dagen jag föddes och även tjatet att få en hund. Drömmen gick i uppfyllelse när jag var runt 14 år. Det var en granne som skulle få valpar och min syrra och hennes pojkvän skulle ha en hund där ifrån. Jag och mamma följde med och kollade självklart blev jag kär i allihopa men det roliga var att mamma blev kär i en valp och så kom Liva in i mitt liv. Det var alltså en slump att det blev en amstaff men den bästa slumpen som hänt i mitt liv någonsin! Liva har hjälpt mig igenom många saker i mitt liv och jag kommer vara henne evigt tacksam för vad hon har lärt mig. När gymnasiet började närma sig och tankar på att kanske gå på ett gymnasium långt hemmifrån och självklart ha Liva med sig fick mamma eld i baken. Inte ville hon bli av med Liva häller. Så då blev det så att vi parade Liva och vips kom ett helt gäng med små söta svarta yrväder! Men det var ju en som var lite speciell! Hon var den som alltid satt i tutten först och sist, alltid den som snarkade högst, hon var den enda som var beige i kullen, hon var den enda som hade så mycket hud så folk trodde det var en Shar pei. Hon var min lilla Rebell.

Sen blev det ju så att jag var dum nog att inte gå det gymnasiet jag ville men efter andra året kunde jag inte förneka det längre så jag bytte till Hundsportgymnasiet i Forshaga. Ungefär samtidigt blev jag och min sambo tillsammans så han flyttade med han oxå :) Under andra terminen fick jag reda på att jag var gravid, kanske inte så väl planerat men ack så välkommet! Så jag kommer alltså börja i tvåan i höst med Lotta :D


Min stjärna Rebell


Rebell och Hollywood

Röntgen

Idag är det dags att beställa tid hos veterinären för att röntga Leia, kommer att göras efter den 16e aug eftersom jag vill få henne röntgad på Solstadens smådjurs klinik i Karlstad. Jag tycker det e viktigt att veta vad min hund har för höft status. För jag vill veta ifall min hund har ev. fel så jag kan behandla och göra det bästa för min hund så inte den får ont.

Höftledsdysplasi (HD)
Är en ärftlig sjukdom som man kan se när hundens skelett har vuxit klart, det är en felaktig utveckling av höftleden och en relativt vanlig skelettrubbning hos många hundraser. Läs mer om höftledsdysplasi HÄR.
Uppfödare röntgar sina hundar för dom vill veta ifall det är bra avelsmaterial.

A normala höftleder grad A
B normala höftleder grad B
C lindrig dysplasi
D måttlig dysplasi
E höggradig dysplasi


Zona är redan röntgad och hon har HD: B/C.
Hon har aldrig visat att hon har ont av sitt C på ena höften, även så är hon en lätt och nätt tik så hon kommer nog aldrig få ont av den heller. Jag håller mina hundar musklade för att inte nöta på deras höfter, vet inte ifall jag fått för mig att det hjälper eller ifall det är så. 
  
Photobucket

En bra amstaffbild :P

Har ni en bra bild på eran amstaff/pitbull staffe?? så skicka gärna in den till våran mail som är [email protected]

bilderna kommer visas här i bloggen med jämna mellanrum. skriv gärna ditt och hundens namn :)


REGN REGN REGN :(


så här ser det ut utanför mig... hundarna vill inte gå ut :P dom piper och springer till dörren.
Jag förstår dom faktiskt.. det är inte kul :)


vattnet stuttsar på räcket.. nu fick ni se lite hur jag bor också :)
ska skriva ett inlägg ikväll med mera text. städar och lagar mat här i hemmet, just nu.

//MARIA RICO KEEDA OCH DIVA

rasförbud - najtack

http://www.nejtillrasförbud.se/
Kika in på den länken
Läs och ta till er och skicka vidare länken. sprid den!

Så här är det på bloggen

Så här funkar det, varje gång jag lägger upp ett inlägg så lägger jag det i kategorin "lottas inlägg". Alla som bloggar här har en egen kategori. Och jag skriver alltid mitt namn längsr ner på mitt inlägg.
Så då vet ni hur ni skiljer våra inlägg ifrån varandra :) (Y) Photobucket

Idag har jag varit nere i Rättvik, på stan. Det e rätt kul och se folk när man kommer med båda hundarna, dom glor så ögonen ploppar ur. Vissa ler brett och smälter när vi går förbi, medans andra hoppar iväg och blir rädda.

Det var en tjej som tittade inte var hon gick så hon gick rakt in i Leia, hon hoppade rakt upp i luften och drog upp händerna och blev arg på mig. Jag skrattade och sa att du gick ju in i henne och hon blev lika rädd och förvånad som du. Hon vände på klacken och gick.

En annan person, var en tant med rullator. Hon gick med bestämda steg mot oss. Jag vevade in hundarna lite fint men så släppte hon rullatorn och började prata med hundarna, hon tyckte dom var såå fina. Hon klappade Leia, och Leia pussade på hennes arm. dom är så snälla och fina sa hon helatiden.
Får jag ge dom korv frågade hon, jag bah: Jadå hehe. Så tog hon upp korv ur väskan och gav dom ^^, Hundarna satt så fint framför henne och tog så fint korvbitarna.

Kul att se folks reaktioner :)

Leia och jag
//Lotta, Leia och Zona

min hundar :P

börjar med Rico :)


han är pitbull amstaff. hans mamma hade papper. inte pappan, men båda skulle vara pitbull.. så han har mest de i sig :P

keéda

är pitbull enbart.. dock som sagt utan papper.. men är den typen som blir låg och berd.. typ daddy som cesar milan hade.

sen diva

hon ska vara amstaff... enbart.. haha sen tror jag de är lite pitbull i henne oxå. pga av att de inte finns papper på henne brukar de vara de i dom :)

de va om mina hundar och deras raser :P

//MARIA RICO KEEDA OCH DIVA

ny dag...

jag har vart helt slut sen igår och våran långa prommanad.. men ska försöka uppdatera lite bättre idag :)

läst en kommentar om att de va svårt att skilja på oss som skriver.. tänkte bara berätta att just nu är vi 4 st som bloggar här :P alla har sin pressentation. om du kollar på bilderna till vänster (dom är klickbara) så kommer ni till våra enskilda pressentationer :)



//MARIA RICO KEEDA OCH DIVA

Svar på kommentar

Det är egentligen ingen fråga, utan mer konstruktiv kritik. Jag vet inte, det kanske bara är jag, men jag stör mig fruktansvärt mycket på alla slarviga stavfel etc. Okej om man har dyslexi eller liknande, då är det ju inget man kan göra något åt. Men är inte det fallet så tycker jag man kan läsa igenom det man skrivit och rätta till stavfelen, sätta stor bokstav i början av meningarna osv. Hur lätt som helst och det skulle se mycket proffsigare ut :)

Annars så är er blogg toppen! Har själv en hund som har bla amstaff och ambull i sig och det är helt sjukt vad mycket skit man får.

Jag stavar ofta fel och ingen anning var punkter och liknade ska vara jag mest chansar på sånt.
Men jag har dyselexi och nu i höst ska jag plugga svenska dyselexi så jag hoppas att du då märker skillnad på hur jag kommer att skriva.
Ser ni att jag har stavat något ord fel så snälla skriv det isf för jag vill så gärna lära mig att stava ord rätt och jag ser inte det som att ni klankar ner mig utan att ni är snälla och vill hjälpa!

MVH Liz

Här är jag :)

Heej!
Eftersom jag inte fick upp någon bild senast på mig och Buddah tillsammans så gör jag ett nytt försök. Vet inte om det berodde på min dator eller om någon försökte uppdatera samtidigt som mig. Här har ni mig och en trött och gosig Buddah :)



// Emely & Buddah


40 fästingar.

imorse åkte vi iväg till en stor skog här.. eller ja stor.. oändig :P hehe
vi skulle leta svamp :) hundarna va lösa och sprang omkring hela tiden.. tur för mig som inte vill möta vilda djur... iaf mötte en älg och en svart huggorm..


(inte min bild)

och så massvis med fästingar... plockade säkert av alla hundar 40 fästingar var... när dom kröp på dom.. två som satt fast plockade jag nyss.. hemskt mycket va de iaf.

ingen svamp :(


men men nu ska jag vila till en film efter 7 timmar i skogen :) hundarna snarkar här i soffan :)



//MARIA RICO KEEDA OCH DIVA

Dom frågade efter dom

Idag var sista dagen på jobbet, och min chef frågade flera gånger ifall hundarna skulle komma idag igen? För det var så smart att ha dom här slapp dom sitta hemma. Och dom var ju så snälla och tysta.  Jag blir både förvånad och glad över att dom gillade dom såpass mycket :D Inte ofta det händer, så nästa sommar kommer flickorna få följa med mer än denna sommaren. Och det är ju jätte bra enligt mig :)

Såna småsaker gör mina dagar superbra!! Att folk reagerar på att hundarna är inga dödsmaskiner, utan att det är en hund, ett liv.
 Photobucket
en gammal bild på Leia från hunddagiset jag jobbade på.

Passar på..

Hej!
Jag har åkt upp och hälsat på mina föräldrar och stannar över helgen, har inte Buddah med mig, då mina föräldrar passar en katt som är väldigt skygg. Buddah förstår inte riktigt sin storlek heller så han kan vara lite tuff. Men jag tänkte iallafall passa på att skriva lite om vad för reaktioner jag får dagligen från andra människor jag möter ute, hur Buddah fungerar mot andra hundar och människor osv. Eftersom jag såg att det kommit in en kommentar angående det.

Reaktioner jag möter dagligen, de vanligaste är ju från dem som själv har hundar av andra raser, små som stora. Många drar sig undan och tar omvägar när vi kommer gåendes andra lyfter upp sina hundar, dom blir rädda att min hund ska "äta upp" deras. Jag har mött några få som faktiskt vågat låta sina små hundar leka med Buddah. Men många förvånas över hur snäll Buddah faktiskt är! Buddah själv älskar i stort sett alla hundar och är inte han ilsk som många hanar faktiskt blir, han leker mer än gärna med alla hundar han möter om han hade fått. Det är samma med människor, han vill hälsa på allt och alla men han är dock väldigt vaktig när det kommer till hemmet. Eftersom vi bor ensamma på översta våningen så lägger han märke direkt till när någon är utanför dörren, men så länge vi säger att "det är okej" så blir han bara glad och slutar skälla, han är aldrig aggresiv mot någon :) Jag märker absolut inte att jag har en "kamphundsras", mer än att han är stark då. Men i beteendet så skulle han kunna vara vilken ras som helst, jag menar, jag ser inte honom som andra människor ser på honom och andra "kamphundar" dvs att han ska ha det där beteendet som förväntas av dessa raser (av dem som inte vet bättre). Han är världens mjukis och vill bara ha kel och mys hela tiden. Nu är min hane 1 och ett halv år gammal bara, och självklart är allt detta olika från hund till hund som vilken ras som helst.

Jag personligen, när jag lägger ner min hund på rygg så gör jag det vid sådana tillfällen då han vägrar lyda och tror han bestämmer. Jag lägger honom på rygg just för att han ska känna att han är underlägsen, att det är jag som är flockledaren och bestämmer, inte han. För dom som inte vet så lägger sig en hund själv på rygg när den möter en annan hund som den har respekt för just för att visa att den känner sig underlägsen. Sen kan jag ju inte svara för andra :) Jag har inte någon direkt förebild såsett förutom Cesar Millan som gör ett otroligt jobb med hundar.

Har jag missat någonting så fråga gärna, sedan tycker jag det är bra om flera här på bloggen svarar på samma sak för det är ju så olika från ägare till ägare, hund till hund.

// Emely & Buddah

Amstaffens mentalitet

Läste en komentar om att man vill läsa mer om Rasen, historia? hur hunden ska se ut? 

Kan kopiera Amstaffens från Amstaffklubbens sidor

MENTALITET

Amstaffen är en blandning av dogg och terrier. Detta avspeglar sig i deras humör som är en charmfull blandning av busighet, hetsighet, nyfikenhet och envishet med mycket bra självförtroende. Detta gör dem till mentalt stabila, trygga och vänliga individer. Dock får man inte glömma deras ursprung. De är som en terrier oerhört snabba i tanke och handling. Den är alltid redo och alltid med oavsett vad som väntar, den är explosiv, snabb och kan hoppa mycket högt. Detta är uppfödarna mycket medvetna om och väljer därför i allmänhet sina valpköpare med noggrannhet och omsorg

Rasstandarden beskriver dem som positiva, läraktiga, nyfikna, modiga och vänliga individer med ett jämnt och stabilt temperament. På senare tid har det noterats enstaka individer som varit skygga vid exteriörbedömning. Skygga, rädda och socialt oförmögna amstaffar är mycket otypiska och absolut inte önskvärda.

Vi har fram till 2010 mentalbeskrivit över 400amstaffar, vilket anses vara statistiskt säkert. Mentalbeskrivningens spindeldiagram visar att de svenska mentalbeskrivna amstaffarna har ett rastypiskt temperament. Uppfödare rekommenderar att fortsätta med att mentalbeskriva sina hundar. Möjligheten att kunna få sin hund mentalbeskriven skiljer sig mycket beroende på var i landet man bor.

Den har ofta stor arbetslust, och lämpar väl som arbetshund. I dagsläget finns ett par amstaffar i både elitlydnad och elitspår. Det finns idag också många viltspårschampions.

Photobucket

Diagram 4 – Spindeldiagram som visar medelvärden MH för rasen 2001-2010 (iii)

(iii) Egenskapsvärden bygger på Kenth Svartbergs avhandling "Personality in dogs". Ingående delmoment i MH har delats upp i fem grupper; nyfikenhet/orädsla, aggressivitet, socialitet, jaktintresse och lekfullhet och redovisas i spindeldiagram. Nedan beskrivs grupperna för egenskapsvärden

Photobucket

Diagram 5 – Spindeldiagram som visar medelvärden över faktiska värden för rasen 2001-2010 (iv)

Mål
- Behålla amstaffens rastypiska temperament
- Fortsätta mentalbeskriva den.
Strategi
- Rasklubben fortsätter anordna beskrivningstillfällen minst 1 ggr/år.

 


Skulle ni vilja?

Ja jag har en fråga till läsarna?
Skulle ni vilja att jag skriver om hur man lär in en viss sak, tex krypa.
Då skulle jag kunna skriva 1 gång i veckan om hur jag skulle lära in just det momentet.
Skulle då kunna göra det med min hund och så redovisa för er?
Bara en tanke, skulle kanske vara en kul grej.
Så kan man skicka ett mail och berätta hur det gick, kanske en film eller en bild på det. ??
Photobucket
//Lotta, Leia och Zona

EN KVÄLL PÅ ÄNGEN

Jag har fortfarande lite ont i axeln och sen så krånglar min dator så det därför jag inte har kunnat blogga idag.
Men jag gottgör för er med fina bilder ifrån ikväll istället :)













Sen det var inte bara spring eller bus på ängen utan vi körde att Nataz fick spåra lite efter sin favorit leksak.

Nu ska jag ta en alvedon och sova . Imorn blir det morgonpromenad med Paulina och hennes söta hund Quattro.

trötta hundar

Jobbat idag, och jag börjar bli frisk!
Bad min lillebror komma till jobbet och fika, han kom på cykel och med sig hade han mina flickor!! Åh min dag blev såå bra, jag sprang ut och dom blev förvånade över att jag var där hehe.
Sen så gick vi en mysig promenad hem tillsammans, med bad och lek :D
Så nu är mina hundar lagomt trötta. :)
Photobucket

Lugn dag!

Hej!
Idag har det bara vart en lugn dag utan några speciella aktiviteter, det har mestadels vart långa promenader. Jag har lite videos osv som jag inte har visat er ännu, är det av intresse? Isåfall kanske jag slänger upp några klipp. Kom också på att jag inte visat vem jag är, så lägger upp en gammal bild på mig och Buddah.

Sedan får ni inte glömma att vi har en frågestund, passa på att ställa frågor nu när ni har chansen :)



(Just nu fungerar det inte att lägga upp bilder från min dator, kommer upp en här så snart det fungerar igen)


Keéda som valp :)

tänkte bjuda på några bilder på keeda som valp :)






God morgon...

vi säger god morgon från ett trött gäng idag :P



//MARIA RICO KEEDA OCH DIVA.

Sjuk

 Photobucket
leia
//LOTTA, Leia och Zona

nu ska jag hämta hundarna :)

nu ska jag och sambon iväg och hämta hundarna som vart några timmar hos "farmor farfar och faster"
jag och sambon har avnjutit en middag och film medans vi vart hundlediga :)



mina bustroll innan vi gick och lämnade dom :)

//MARIA RICO KEEDA OCH DIVA

Buddah som valp

Hej!
Eftersom Buddah är som han är idag så har jag inte mycket att komma med mer än lite videos osv så jag tänkte lägga upp ett gammalt klipp som jag hittade från när han var valp, busig och jävlig ;) Ibland saknar man tiden då han var valp, dom är bra underbara.


Gratis är gott

Satt på nätet och sökte lite om hundfoder och hittade en sida vid namn http://www.husse.se där de delade ut smakprover. Man skrev bara lite fakta om hunden sen kunde de ge tips om vad som var rätt.
Det fanns också för de hundar som inte tål kött .
Då Nataz  har känslig magen tipsade dom om lamm och ris och om en vecka skulle jag få det leverat så när jag har testat det så ska jag skriva lite mer om vad jag tyckte om det fodret.

De är gratis utkörning hem sen om man ska börja beställa därifrån.


Ny duschad och fin!

Hej!
Då vart Buddah duschad. Han ligger och torkar i solen på balkongen eftersom det är varmt och skönt ute idag. Just nu väntar jag på att veterinären ska ringa upp mig och hoppas på ett enkelt svar :) Det märks tydligt att Buddah är lite hängig så mycket som han sover just nu. Så jag tror att jag ska slänga på en film och mysa med min lilla skit i soffan idag, trots det fina vädret. Sådana dagar behövs också :)


Duschad och mindre glad för det ;D

// Emely & Buddah


Nu kan DU vara med...

nu kan du vara med i bloggen :)

du som läsare kan berätta om en rolig händelse. eller något liknande. du skriver din berättelse och skickar den till mailen [email protected]

skicka gärna med en bild :)

vi väljer ut en berättelse varje onsdag. och publicerar den då i bloggen så alla kan läsa den :)


FRÅGESTUND



Vi får väldigt många frågor så istället för att svara en och en så kör vi nu igång en frågestund.
På söndag sammanställer vi frågorna och ger er svaren.
Vill ni fråga en speciell bloggare så skriv namnet på ägaren eller på hunden innan ni skriver frågan.

Sätt igång och fundera på vad ni vill veta om oss som är med i bloggen och om våra hundar.

passande dag

Nu ska det visst bli världens oväder också så det var verkligen passande att det blir mkt inneaktivitet idag.
Kom iaf just hem då jag , sonen och sambon har varit på en promenad med Nataz. Så nu ligger han nedanför mig och sover gott.

Sen när han känner sig piggare igen så ska vi köra lite mentalt och kanske köra någon klickövning.
Har börjat lite smått med det och han tycker det är skitkul.

Måste ringa Kajsa någon dag också och boka in en tid för prövning på weightpulling jag funderar att låta Nataz börja med det och det tror jag också att han skulle må bra av.

Nu ska jag vila axeln lite så den blir bättre.

Godmorgon

Godmorgon!
Vaknade klockan fem imorse av att Buddah gjorde nr 2 inne, han har blivit sämre i magen igen under natten och idag ska jag ringa veterinären och se vad vi kan göra åt det. Han har inte ätit annat än rekomenderat men ändå blir det inte jättemycket bättre. Får kanske gå på och fasta honom igen :/ Något annat som är bra vid magsjuka är vatten med lite salt och honung i, vilket veterinären också rekomenderar. Så idag blir det inte mycket aktivitet för Buddah, han får de promenader han behöver och orkar sedan kan han ligga och vila hur mycket han vill. Annars brukar inte han vara den som ligger och sover så mycket om dagarna utan springer mest runt här hemma och lever. Men det blir nog iallafall dusch och kloklipp idag, passande när det blir mycket inne.

Men nu ska jag ringa en signal till min veterinär och se vad hon har att säga. Återkommer senare idag med lite bilder och jag ska försöka ladda upp videoklippet som jag filmade här om dagen :)

// Emely & Buddah

Hjärngympa

Jag vill jättegärna ha tips på olika mentala övningar man kan göra med saker man har hemma.

För idag blir det inte så mycket aktivitet ute och då behöver han få aktiveras inne istället .


Så kom igen läsare bomba mig med tips.

ONT

Idag tror jag inte att det kommer bli så mycket uppdatering då jag knappt sovit något i natt för jag har så ont i axeln att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Min sambo fick stanna hemma idag så det blir han som sköter hunden och sonen idag fast jag ska nog göra lite övningar hemma med Nataz så han får göra lite hjärngympa.

Nu ska jag klä på mig och sen följa älskling och sonen ut på promenad med Nataz. Måste ner på stan också , men Nataz får stanna hemma idag.

Nu ska jag gå och avlida för jag har så fruktansvärt ont och göra träningsövningarna min sjukgymnast har sagt åt mig och göra.


Sista inlägget för idag

Sonen sover och jag och hunden ska göra detsamma.
Imorn så ska vi ut på morgonpromenad med Paulina och hennes hund Quattro sen får vi se vad som händer tror jag måste ner till stan en sväng till imorn så Nataz får väl hänga på dit ner igen isf.

Nu avslutar vi detta inlägg med en bild då Nataz verkligen myser (tagen för någon månad sen)


Bra "staffehalsband" ?!

Hej! :)
Det blev inget av dusch och kloklipp idag, hade allt för mycket som kom ivägen så det får bli imorgon istället. Men vi har vart iväg på ängen som vanligt och haft ett tufft pass för gubben. Den allmäna lydnaden går hur bra som helst, vi har pratat på att börja med spårning snart också. Idag har Buddah nästan återhämtat sig helt från sin magsjuka, han är mycket piggare men är dock lite kass i magen fortfarande så det blir risportioner veckan ut. Jag ska snart sätta mig och mysa med honom framför tvn, vi har gått sista promenaden för ikväll.

Förresten, halsbandet Buddah har är absolut inte bra men det är det som är vänligast för hans hud. Om ni vet något ställe som har bra "staffehalsband" så släng in en kommentar. Vi betalar alltid dyrt för halsbanden men inget har vart bra hittils. Någon dag ska jag förbi ÖB och kolla på deras halsband, Maria här på bloggen har halsband där ifrån och hon är nöjd med det. Så jag ger det gärna ett försök, billigt och bra hade inte vart fel ;)





"You are not being a good pack leader if you respond to bad behavior with anger. Wait until you can respond unemotionally."   - Cesar Millan

// Emely & Buddah


KAMPHUNDAR PLATSAR INTE

Precis så lyder rubriken på det som står i tidningen .
Tyvärr så missuppfattade min sambo att det var en artikel utan det är en åsikt som en som heter Tobias Ljungvall som har skrivit , men jag tänkte jag skriver av den ändå för det är mycket kloka saker han har att förmedla samtidigt som det är mycket idioti.


Varför behöver vi kamphundar?
I Danmark förbjöds vid förra månadsskiftet 13 olika raser som anses särskilt farliga. Det handlar om pitbullterrier,amerikansk bulldog,kaukasisk ovtjarka och andra sorter. Hundar som ofta används som kriminella vapen.
Aggresiva hundar är ett växande problem även här. Varje år sker fem-sex tusen hundbett mot människor i Sverige. Senast igår skadades till exempel en kvinna i Borås av en pitbullterrier.
Hon fick flera bett i armar och ljumskar och ska ha blött kraftigt efter attacken. Hunden hade slitit sig från sin ägare och kunde fångas in först senare.

Från danska vetrinärer har invändningar mot det nya förbudslagen hörts. Man menar att det kan uppstå problem med blandraser, när det är oklart vad det egentligen rör sig om för slags hund. Det må vara sant . Men generellt är det vanskligt att låta gränsdragningsprblem blockera  lösningar på det viset. Vetrinärernas perspektiv fångar knappast hela samhällsintresset.

I socialt utsatta bostadsområden runtomkring i Sverige vittnar människor om en rädsla för kriminellas hundar. En lösning Kristdemokraternas Mats Odell förordat är att engagera bostadsbolagen , genom att låta dem förbjuda hundarna i sina föreskrifter. Odell menar att detta är en mjukare och framkomligare väg än att lagstifta om förbud. De boende som bryter mot föreskrifterna skulle då kunna vräkas.

Det kan vara en väg att gå. Men i slutändan blir skillnaden kanske inte så stor jämfört med en lag.
Från kennelägare har man invänt att även vanliga hundar,fel hundvana,kan bli livsfarliga.
Väluppfostrade kamphundar behöver å sin sida aldrig bli något hot. I stället ser man just oseriösa hundägare som problemet.
Resonemanget må vara moraliskt riktigt, men inte helt praktiskt. Kamphundarna har avlats fram för att ha aggresiva egenskaper. I den mån dessa blir förblir latenta, då ägarena tar sitt ansvar och kritiska situationer aldrig uppstår,är det förstårs bra. Men det går inte att komma ifrån att dessa egenskaper utgör en stor risk och att den sortens avelshundar egentligen inte passar i ett civiliserat samhälle.

Att avliva de kamphundar som idag lever hos skötsamma mattar och hussar vore förstårs alltför drastiskt. Ett första steg kan vara att införa ägarlicens för just de farliga hundraserna, där exempelvis dömda våldsbrottslingar diskvalificeras.
Men på sikt bör vi nog försöka bli av ned kamphundarna helt och hållet.


DEBATTERA GÄRNA HANS ÅSIKT

ett kort inlägg...

har vart på en 3 timmars promenad i skogen idag :) dock är jag sjuk :( har feber och ont i huvudet :(
och hundarna verkar känna av att jag inte har någon kraft eller ork :( så dom va hemska i skogen lyssnade inte och ja ni vet hur hundar kan vara :(




kom hem och la mig på soffan och sov med alla mina tre hundar :) dom är mysiga :P
dom väckte mig nyss med pussar i hela ansiktet.. tror min sambo sa att dom skulle göra de för han kom och gav mig mat ;) andra dagen i rad jag blir serverad mat :)

//MARIA RICO KEEDA OCH DIVA

Ägarlicens

Idag i våran lokaltidning står det att det kommer INTE förbjuda amstaff eller pitbull utan istället ska man få ägarlicens.
Så om du har något våldsbrott registrerat så får du inte äga en sån hund.
Jag vet inte så mycket nu då jag bara har hört vad min sambo har läst och det var slutsålt på Coop så jag ska kolla med någon av våra grannar om de har Norran.
Så jag återkommer om detta då jag själv har läst och vet mer

svar på komentar ang. kastrering

"Hej! Jag vill bara tillägga att jag hade en rottis hane för ca 1½ år sedan,vi kastrerade honom när han var ca 9 månader för att han var väldigt dominant. Han försökte hela tiden ta över våran äldre hund som även var hans pappa...vi kastrerade inte honom för att han skulle bli mer lydigare och lyssna på vad man sa..det tycker jag personligen låter ganska dumt (missförstå mig inte fel) men man ska helst kastrera hannar om man ej har tänkt att avla på dom..det är snällast mot hunden! Tänk själva att gå runt och va "sugen" hela tiden men aldrig få komma till skott.. Faktan är att det var faktiskt vetrinären som berättade det,och jag måste säga att det låter faktiskt helt logiskt!"

Mitt svar:

Jo fast det va det jag försökte säga i mitt inlägg. Är DU flock ledar behöver inte ens hunden känna sig "sugen". För hunden vet då om att det är ingen idé efter som min flock ledare sköter allt sånnt. Min Greyhound (arkilez) "bestämmer" över Pepper. Men när Arkilez blir för jobbig säger Pepper i från. Pepper är ingen rang hög hund. Men det är Arkilez, Ändå är Pepper igentilgen högre i rang än va Arkilez är.

Nu menar jag inget mot dig! När okunniga träffar mina hundar tror dom att Arkilez är högre i rang än Pepper men så är det inte. Pepper har ett väldigt tålamod och väntar gärna lite FÖR länge att säga till. Men folk som har hållt på med hundar länge ser direkt att Pepper är högre i rang. Sen testar gärna unghundar dom äldre hundarna.

Hoppas du är nöjd med svaret :)

//Linn

Dags för dusch och kloklipp

Hej!
Kom in för en liten stund sedan, det blev en enkel promenad eftersom jag har en del att stå i med. Men senare blir det en lång promenad med bus och lek. Idag är det dags för Buddah att bli duschad och få sina klor klippta. Han gillar inte att duscha men han vet vad som gäller, efteråt tycker han däremot att det är härligt :) Men eftersom han är så känslig i huden så får vi alltid föna honom så torr det går, det har han inget emot!

Som ni ser har vi en ny design och jag har lite problem att se den som den ska ses på min lilla laptop, på den stationära ser designen bra ut. Är det någon mer som ser den som jag gör på min laptop? & är det någon som vet hur man får till det så det ser normalt ut? Lägger upp en bild på hur jag ser det, kategorier osv ska inte gå nedåt utan ska stå precis så som inlägg i vitt gör.


Hemma igen

Nu har man gjort ärendet man skulle göra och försäkringskassan godkände att jag fick börja skolan.
Sen efter Fk så gick vi en runda på stan och in på Nord Zoo och pratade med Tomas som jobbade där om vad man kunde ha för något istället för en halti för Nataz är ingen haltihund så nu när jag får pengar ska jag köpa ett sele som går över bröstkorgen och fungerar lika bra.
Vet att en del av ni som läser kommer gnälla över att jag har en halti , men i vintras så skadade jag min axel rejält att jag var på väg och operera och det är inte helt bra än så jag behöver en halti för det inte ska göra så jävla ont om han skulle få för sig att dra för drar han så kan min skade gå upp igen.
Men det känns mkt bättre att ha det där selet istället och jag tror Nataz tyckte likadant.

Sen gick vi hemåt och på hemvägen träffade vi Lise och hennes lilla taxblandning och Nataz och han luktade på varandra och sen så gick vi hem.

Nu sover Nataz gott och jag ska passa på och gå till Coop.

Sen senare idag ska jag och Nataz ut och gå med Emma och hennes hane.



inte på topp..

känner mig inte på topp idag.. så blir några bilder nu bara :)







//MARIA RICO KEEDA OCH DIVA

Kastrera sin hund?

Tror inte jag har skrivit någonstans att Pepper är kasterad. Tänk efter nu före ni läser skulle ni vilja Kastrera eran hane (jag inriktar mig på hane i detta inlägget) efter ni läst inlägget har ni samma svar då?

Tyvärr är det nu så att många kasrerar sina hundar för att dom inte lyssnar lika bra när tikar löper. Varför ska man kastrar när det OFTAST är ägaren som är problemet. Det kanske inte är så kul att höra, det vet jag.

I USA är det många som tar BORT stämmbanden på hundarna för att dom skäller, det tycker jag är lite samma sak när man kastrerar en hund. Man tror man löser problemet på ett bra sätt. Det är veldigt synd att det gått så långt. En hund som inte lyssnar ser inte sin ägare som ledare. Det är ledaren i flocken som är pappa till valparna, INTE dom som är lägre i rang. Sätt gränser för hunden. När jag är ute och går med mina hundar får dom inte kissa/bajsa/lukta förens ett "varsågod" kommer. Sen säger jag "här" (som betyder gå jämte eller väldigt nära) sen får dom gå så tills nästa gång dom hör "varsågod". När dom är lösa får dom gå 20 meter ifrån mig men inte längre. Ska man ha hundarna lösa tycker jag man ska ha inkallning i ALLA lägen.

Börja sätt gränser, Hunden kanske inte får vara i samma rum när ni äter. Det kan vara vad som hälst och oftast hjälper det så du slipper kastrera hunden.

Nu ska jag berätta om varför Pepper blev kastrerad. :

När Pepper var 10 månader började nästan alla tikar i området löpa. Han lyssnade jätte bra men han kunde inte äta. Han gick ner 8 KG på 11 DAGAR! Vi åkte till vet. och tog prover ifall det skulle vara något annat. Det visade inget men vi hade lite misstankar om att det gällde löptikarna så vi ringde vet.. Han tyckte det var bäst med en kastrering som kunde göra så han kanske kunde äta lite iallafall. Dock var Pepper för mager för att kunna göra en op. så han fick en kemisk kastrering som håller i 6 mån. Sen blev det en riktig kastrering efter 4 månader när han var uppe i vikt och musklerna hade kommit tillbaka.

Idag går Pepper ner kanske 1-2 kg när många tikar löper samtidigt i området. Kastreringen har alltså bara hjälpt lite. Så har man då en hund som slutar lyssna kommer det fortsätta men inte på samma nivå. Då är det bättre att skaffa lydnad på hunden tycker jag.


//Linn


Svar på kommentar

Hej Emely!
Vad skulle du ge för tips och råd till någon som funderar på att skaffa en amstaff? Vad skulle du själv gjort annorlunda eller gjort mer/mindre av? Berätta gärna!Tack =)


Hej!
Först och främst så är det bästa att köpa sin Amstaff med stamtavla från en bra kennel, då vet man vad man får för något. Jag köpte dock inte min staffe från en kennel, jag ångrar mig inte en sekund. Men det är så lätt hänt att man får en dålig hund om man köper från en privat uppfödare. Det behöver absolut inte vara så men eftersom många tar dessa raser för kamp osv så finns det också många som inte föder upp dom seriöst utan bara bryr sig om att tjäna pengar på valparna. Köper man hunden via blocket eller andra liknande ställen så bör man vara nogrann och fråga så mycket man bara kan om föräldrarna och valparna, träffa hundarna och se över pappren som finns. Sedan om man ska skaffa en Amstaff eller liknande ras så bör man vara påläst om rasen innan man köper den. Dessa hundar kräver en fast hand och väldigt mycket tid, men även mycket kärlek och respons.

Är det någonting som jag kanske glömt som du vill veta så fråga på :) Fråga gärna de andra tjejerna på bloggen vad dom skulle ge för tips och råd också, jag tror att vi alla har många tips och råd att ge och kanske till och med olika! :)

// Emely & Buddah

Ny dag , nya tag

God morgon här har man varit vaken sen 6 då sonen tyckte det var dags att vakna då.
Fast så fort han fick flaskan somnade han om och det var ju skönt det för jag var helt slut idag och har ont i axeln efter brevaden som hände igår.

Igår skulle som sagt Nataz få träffa min kompis staffe tik . Vi bestämde att träffas på neutral plats och valde nere vid älven. Min kompis har en jack russelblandning en hane och ingen kunde ta honom och det ar för varmt att låta han sitta i en bil så han fick också följa med och sen min andra kompis Ulli hennes valp på 6 mån följde också med så det var verkligen hundträff igår.
Folk kollade på oss då vi kom gående med sammanlagt 5 hundar , hehe.

Men iaf då vi kom till älven så släpper vi hundarna och allt funkade superbra och alla kom överns.
Nataz och Zelda hoppade i vattnet på en gång och simmade och höll på , men sen då började KAOSET
Zelda och Nataz springer upp på land och det inte min kompis berättar att de senaste dagarna har hon umgåtts med en tik som är i höglöpen och ni kan ju tänka er hur en okastrerad hane blir då, JO han flög på henne och skulle sätta på hon, Zelda sa ifrån och det blev lugnt , hon hoppade ner i vattnet och då kom Nataz igen och skulle sätta på hon och denna gång så gav han sig inte (inte lät att vara tonåring och kåt hehe) så hon kom under vattnet , min kompis hanhund hoppade i vattnet och skulle lägga sig i så det slutade med att min kompis fick hoppa i vattnet slita bort Nataz samtidigt som jag slog kopplet allt vad jag kunde i marken så jag kunde få en reaktion och det var inte förrän då han reagerade , slutade och kom till mig uppe på land.

Min kompis går tillbaka till bänken som finns där och känner att det känns skumt under hennes fot och hon ser att det bara forsar blod under foten , så snabbt koppla alla hundar och sen bege sig till hennes bil så hon får åka hem och plåstra om det.
Promenaden till bilen var en helvetets promenad för nu hade ju Nataz fått den där jävla lukten så nu skulle han på Zelda hela tiden så han drog och drog och man fick knappt någon kontakt med honom.
Tillslut kom vi iaf dit vi skulle så min kompis hoppade in i sin bil och drog hem och jag tog min kompis valp och lämnade henne hos min kompis och sen gick jag och Nataz hem. Herregud vad underbar promenaden hem var , han drog inget och gick jättesakta och det var ju skönt det för jag hade riktigt ont i axeln. När vi kom hem drack Nataz vatten och sen la sig och sov hela natten.

Efter detta kaos har jag bestämt mig för en sak K A S T R E R I N G!


Nu ska jag, min son och Nataz bege oss till stan med Ulli, vi ska till försäkringskassan och sen vandra i stan så han får träna att vara bland mkt folk och rörelse för Nataz har fortfarande svårt med det där, men det börjar bli bättre som tur är.

Ha en bra dag allihopa


godmorgon

Jag ligger fortfarande i sängen, hundarna ligger som en kanelbulle på golvet med varandra. <3
Idag ska jag jobba igen, då blir det ensamträning för flickorna (Y) Och det e super nyttigt. ¨
Igår var jag iväg ner till samhället här jag bor, det är just nu classik car week. En vecka full av massa gamla bilar. Hade med mig Leia, för hon är så stabil. Och fick massa komentarer om att hon var en pitbull? Svara lite snällt och sa att ne hon är en renrasig American staffordshire terrier. Folk vred på huvudet och såg lite fudersamma ut.  
Jag tycker det e så skumt att folk pekar ut dessa hundar och så kommer det fram att dom inte ens vet vad det är för ras. ??? blir så less..
Så står hon där med slakt koppel medans jag pratar med dom, så går det förbi någon gnällig hund. Så vart han förvånad över hur snäll hon är och att han kanske vågade klappa en sån "Farlig". Han trodde seriöst att hon skulle hänga i kopplet och vara rabiat mot den hunden som gick förbi. Jag talade om för honom att jag skulle aldrig ta med en sådan ostabil hund till en situation där hunden skulle lyckas bli sån och att jag inte har koll på vad som händer. Mycket människor, hundar och BILAR..
Nä jag börjar bli trött på det här, dom smutskastar rasen. Fast dom inte ens vet vad rasen heter. Eller va det "kamphund" eller lika gärna pitbull? ehh nä..
Photobucket
//Lotta, Leia & Zona

Bilder på grabbarna

Jag kommer inte in på min youtube så kan inte ladda upp någon film. *arg* Men lite blider kan ni få:)

Arkilez tycker bollen är tråkig, den är förstor för att få in i munnen och det finns inget roligt snöre :P



Han söker kontakt och frågar om det är okej att jaga Pepper. Stackarn får ju inte göra något med sin dumma tå :(



Pepper och hans älskade boll! :)



Pepper, tror han försöker säga: Ge hit med MIN boll nu!



Duktiga killar som kollar på sin "mamma"

Nu kommer bilder som tagena för 2 v sen. Det är alltså innan Arkilez har brutit tån.



Arkilez



Arkilez igen



Pepper väntar på Arkilez så dom kan busa :)



Luktar gott här :)

//Linn


Bus på ängen

Hej!
Idag har vi promenerat bort till ängen så att Buddah fick springa av sig lite, vi passade även på att öva på lite lydnad. När Buddah leker vill han gärna göra precis som han själv vill, självklart ska han få göra det till viss del. Vi tränar mycket på att han ska sluta leka när vi säger till honom, komma på inkallning och inte springa fram till passerande hundar osv. Finns många exempel! Han blir allt duktigare för var dag som går, men han har precis som alla andra bra och dåliga dagar ;) Jag passade på att filma lite under leken på ängen idag, men lägger nog upp det imorgon. Bjuder på lite bilder på min fina Buddah :)

Är det något speciellt ni vill se av Buddah eller någonting ni skulle vilja veta? :)




// Emely & Buddah


arbetande hundar

Amstaffen och pitbullen är raser som är roliga att arbeta med, dom har så mycket att ge! Kom bara på hur du får fram deras arbetesvilja.
Har precis blivit medlem på en amstaff sida där man fokuserar på den arbetande amstaffen, och det guld värt. 
Eftersom min Leia är en arbetande hund och Zona har potecial till att bli en arbetsmaskin. 
Kan berätta lite om Leia och våra sporter och hur vi tränar. 
Fråga gärna om ni undrar någonting om någon sport eller hur man lär in just det momentet eller likanande
Lydnad, vi har tävlat 1 gång :) Photobucket
Fritt följ, hunden ska följa dig hur du en går. Och nör du stannar ska hunden sätta sig fo.t Photobucket
Rutan finns med i klass 3 och Elit
Agility PhotobucketPhotobucket
Freestyle.
Photobucket
hoppar upp på ryggen
Photobucket'
slalom mellan benen
Photobucket
frisbee  Photobucket
Photobucket
flyball 
drag, vi har ett eget litet spann jag och en kompis. Nu har vi 4 spann. Photobucket
IPO, skydd tränar vi för att stärka henne. Photobucket
fråga gärna!! Det var lite olika sporter. :)
//Lotta, Leia och Zona


Dejt

Har nyss följt med Emma till Coop och handlat lite. Vi bestämde också att nu är det dags för hennes staffe tik och Nataz att få träffas.
Så det blir ingen äng idag för Nataz och jag tror inte han deppar över det för han både träffa en tik och få fara och bada så vad kan bli bättre än det :)

Nu ska jag skynda på med middagen och sen iväg , men skriver senare om hur det gick.

tänkte skirva vad mina äter för foder ;)

mina hundar äter eukanuba valp foder lamm och ris.

dom mår verkligen bäst av den. bra i magarna fiser inte :) och håller hull :)
diva har som sagt vart hos oss i två veckor. och matvägrat lite när de va varmt. men hon äter riktigt bra nu :)
och har gått upp i vikt igen :)


detta är min favorit bild på mina två små.. förhoppningsvis kommer en till bild på alla tre snart oxå :)

//MARIA RICO KEEDA OCH DIVA

tar en simtur

Tidigare idag så var jag och Nataz och en kompis till mig och hennes hundar nere vid älven så hundarna kunde få bada.
Fast det är mest Nataz som badar de andra går mest runt och luktar och vandrar lite i vattnet, men Nataz han dyker simmar och ha skitskoj. När vi skulle hem så stod Nataz i vattnet och tjurade för han ville inte alls hem .
Men jag sa till honom att vi skulle gå bort till den stora ängen ikväll så han får springa av sig riktigt ordentligt och då kom han tillslut upp ur vattnet. Haha visst han kanske inte förstod vad jag sa , men han kom upp iaf och det var ju huvudsaken.


En lång morgon promenad genom stan

Hej!
Kom precis hem från en lång promenad genom stan..
det blev inte så mycket lek då vi inte vill blanda lek med "gå fint övningar", dvs säga att han inte ska stanna och hälsa på hundar som vi går förbi osv. Då är det lätt hänt att han tror att det är okej att leka därför kan det bli svårare att få honom att förstå att han ska gå fint. Buddah är väldigt duktig på att gå fint redan men eftersom han är mitt i trotsåldern just nu så kan det hända att han ibland vägrar göra som man säger, då krävs det mycket övning, en fast hand och aldrig låta han få som han vill förutom när han vart duktig och kan belönas. Får han som han vill så kommer han tro att det är okej att dra, att det är okej att han bestämmer. Jag filmade en liten snutt under tiden Buddah fick gå fint utan koppel.


Ny bloggare här!

Hej!
Jag som har kommit till i bloggen heter Liz eller jag heter inte Liz , men kallas för det för jag vill inte skriva ut mitt riktiga namn, jag är 28 år och bor med min sambo, son och vår hund i lilla norrländska staden ,Skellefteå. Jag har alltid älskat hund och mamma och pappa har nästan alltid haft hund/hundar.
Då jag flyttade hemifrån så bestämde jag mig för att skaffa en egen så min första hund blev en pitbull/amstaff , men tyvärr så blev den sjuk och fick avlivas. Och då jag blev så kär i den hunden , den kärleken man fick och personligheten så bestämde jag mig för att nästa hund skulle bli en amstaff , men det ville inte min sambo ha utan han ville ha en rottweiler. Så en vacker dag då jag sitter och drömmer mig bort på blocket om en amstaff så hittade jag en amstaff/rottweiler valpar. Jag skickade iväg ett mail och berättade lite om mig själv och vad jag sökte för egenskaper på min hund. Efter en stund får jag en mmsbild på världens sötnos och en stund senare ringer hon upp och vi pratade i över en timma och jag ställde en massa frågor om mamman och pappan , hehe det var lite skoj att Nataz (min hund) pappa älskade att åka rutschkana.
den 20:e april 2007 åker jag ner till Sundsvall och hämtar hem honom.

Nataz den dagen jag hämtade honom.

Nataz är en riktig mysvovve som gärna sitter i knät och ska kramas och gosa hela tiden. Det bästa han vet är att mysa ner sig mellan matte och husse och ligga där och sova. Han är inte hanilsken , men visa en annan hane ilska så triggas Nataz, så han kan leka med hanhundar och 2 st av hans bästahundkompisar är hanar och det funkar fin fint. Han har respekt för äldre och tikar så om de säger ifrån om han blir för jobbig (han har tendens att bli det ibland) så lägger han sig ner . Nataz favoritgodis är frolic om han är lös och inte kommer så är det bara att ropa frolic så kommer han på en gång och sätter sig vid min sida.
Det roliga är då han var valp så var han livrädd för vatten och nu är det totalt tvärtom han simmar , dyker , hoppar och busar i vattnet och man får knappt med honom hem då vi ska gå.

I höst har vi funderat på att kastrera honom , men isf kemisk kastrering med ett sånt där chip jag har läst mkt om.

Det var lite om oss och mer bilder och filmklipp kommer.




Hur JAG tränar

Tänkte berätta lite hur jag tränar.

När jag lär in är det bara possetiv-förstärkning. Pepper (blandisen) funkar bäst på boll (med snöre) och Arkilez funkar på både boll och godis, dock kan han bli lite för taggad på boll. Men viss ibland berömmer jag bara med rösten. Gör jag så hunden inte fattar alltså att det blir fel ignorerar jag det, då är det bara att göra om och så fort hunden klarar beröm.

Sen när hunden kan fast "vill" inte eller inte bryr sig. Då säger jag NEJ och komnadot igen.

Pepper är ibland sån att när vi ska börja träna tycker inte han att jag kräver det av honom och varför skulle han då göra något? oftast räcker det med ett NEJ men ibland inte då är det bara sätta på koppel om han är lös. Sen vara JÄTTE tråkig (bara stå och ignorera honom). Tillslut tröttnar han och visar att han värkligen vill. Men då ska man inte ge efter (det vinner hunden på). Vänta tills hunden har satt/lagt sig ner och är lugn. Sen är det bara börja och säga komandot igen och då brukar hunden lyssna som vanligt om inte bättre när man tränar.

Men innan jag börjar träna "laddar" jag upp dom på leksak/godisen. Då vill dom göra vad som hälst för att få tillbaka leksaken eller så gör dom allt för att få en godis. Direkt när hunden är duktig fram med bollen/godisen och in i munnen. Jag boll kampar jag med hunden. Jag kastar inte bollen för det ska vara roligt hos MIG ingen annan stans, Hunden ska vinna på att vara hos mig.

Avslut sker när det går som BÄST. Ibland är det riktigt svårt att sluta när det går jätte bra. När jag gör ett avslut gör jag såhär: Jag gör klart momentet sen busar jag jätte mycket med hunden (så det är det roliga hunden kommer ihåg) sen "lämnar jag bort hunden" Antingen ger jag hunden till pappa , slänger in den i bilen eller slänger in hunden i huset om jag är hemma.


Hoppas ni förstog :)

Senare idag ska jag slänga in massa bilden och för hoppnings vis film på iallafall Pepper :)

// Linn


till er som...

till er som tror att jag bråkar med mina hundar dagligen tror helt fel.. och att jag använder negativ förstärkning varje minut... ni har bara läst en spec händelse... jag lägger kanske min hund på rygg 1 eller 2 ggr i månaden... jag använder mig av er så kallade gulli guli metod oftast hela tiden... men de har jag inte skrivit om än... men ja menar jag älskar mina hundar dom är mina bebisar. klart jag gullar fram dom.

sen med kontaktövningar... jag kan säga att i våran vardag så passerar inte mina hundar varken dörrar vägar eller liknande utan att ta ögonkontakt. de tycker jag är en självklarhet.


iaf! nu har jag vart ute på morgonpromenaden. och det vräker ner ute, och jag kan lova att mina hundar hatar regn dom hukar sig springer ut och gör sina behöv, sen drar dom mig mot porten.. hehe
är era hundar så?


;)

//MARIA RICO KEEDA OCH DIVA

trött...

idag är jag trött och sliten.. men iaf på bättre humör :)

vet inte alls vad vi ska göra idag. men någonting kul blir de iaf ;)



vad ska ni hitta på?

//MARIA RICO KEEDA OCH DIVA

Natt promenad

Nu har jag, min sambo och Buddah precis vart ute på den sista rundan innan sängen. Det blev inte någon speciellt lång eller märkvärdig runda eftersom Buddah inte är helt hundra än, han åkte på magsjuka natten till igår så han låg i stort sett hela dagen igår. Han har inte fått tillbaka sin rätta energi ännu dels för att han har fastat i 24h och att det hela gjorde honom utmattad, men piggare är han och garanterat på bättringsvägen.

Tidigare hade vi besök av en bekant och hans hund Lady som är en pitbull. Fast att Buddah är väldigt glad för tikar så ville han mest vila och vara ifred idag men det är ganska förståligt efter gårdagen. Min sambo sitter och skriker att jag "missar filmen", vi ska se en Wallander film innan vi lägger oss. Buddah har redan däckat den sömntutan =)




Lady ville ha Buddahs plats =)

// Emely och Buddah


hoppas någon vill se bild bomb?!!??


först lite lek med freesbee :)


full fokus :)


fina diva


pappa lek med mig!!!


den höll inte länge men dom fick varsin :)


underbara rico :)


:)


alla jagar den med pinnen ;)


:)


jag älskar mian hundar :)


vi anslutade med födelsedagsfirande :) våra hundar älskar barn :)

//MARIA RICO KEEDA OCH DIVA

svar på fråga...

Svea skriver :
Fast då undrar jag varför någon väljer att ha en pitbull då man inte kan göra så mycket med dom då rasen inte är skk registrerad, man kan ju varken träna eller tävla inom hund bruksklubben. Jag ahr absolut inget emot kamphundar jag tycker att det är fantastiska hundar. Jag tycker inte att man ska ha en pitbull i Sverige då dom inte är renrasiga i Sverige och man kan inte tillfredsställa deras kamplust och 90% av dom som köper en pitbull försöker inte tillfredsställa deras kamplust med något annat tex lydnad, spår, sök agility mm

svar : varför skulle man inte kunna TRÄNA?  alla blandraser går att träna i vad du nu vill träna i.. och alla jag känner tränar både wp (weigt pull) lydnad och massa andra saker med sina pitbullblandningar. jag har själv pitbull i alla min tre hundar och de hindrar inte mig från att träna både de ena och de andra? jag tränar lydnad wp agility och ska även börja träna sök med dom. de hindrar verkligen inte mig att de är pitull i dom. tävla kan jag göra i agility lydnad och wp även många tävlar sina pitbulls i kort distans (minns inte vad de heter)

sen är dom renrasiga om dom är reggade. även fast dom inte är de i sverige så ÄR dom renrasiga. jag har tre blandraser och är nöjd med de :)

svarar på en till...

fast jag tycker själv att du kan köra kontaktövningar och köra klickertänket. Får du till en bra kontaktövning slipper du allt det där. Jag kör alltid den snällaste metoden, funkar inte den kör jag på en annan. Mina tollare min border collie och min kompis amstaff funkar klickerträningen utmärkt på. Mina tollare kan gå helt lösa i skogen även om dom ser något djur och ändå är dom jakthundar. Träna även skvallerträning


som svar på detta måste jag säga jag som haft bordercollie att de är som dag och natt när de gäller kontakten... jag tränar mina hundar i kontaktövningar varje dag... klickat dom har jag inte gjort då jag inte själv gillat de när jag tränade med hundar på hunddagis..

att ge hundarna en knuff på rumpan... de är inte en hård metod.. att lägga ner en hund är inte heller en hård metod.. jag lägger dom med handkomando.. inte fysisk.. om jag inte måste gå imellan när leken drar iväg eller om jag hindrar dom från att tex jaga en hare.. de gillar dom inte. självklart blir dom sura och vill inte ligga då med tre fingrar i nacken trycker jag ner dom.. detta gör jag på dom två hundar som är starka i psyket.. alltså inte på min 8 månaders tik som fungerar på ett helt annat sätt...

att tillägga så är amstaffen och pitbullen hundar som nästan aldrig kan gå fint i koppel dom drar oftast. så peppar peppar på dom som lyckas få dom fina i koppel. alla mina tre går oftast fint... men självklart har dom dåliga dagar. då man måste påminna dom var och varannat steg om att dom ska gå fint :) men som sagt mina hundar är unga och lär sig för varje dag :)

ps. jag har helstängt koppel på alla tre :)



//MARIA RICO KEEDA OCH DIVA

Nu är vi fyra som bloggar här.

Hej!
Jag som bloggar heter Emely Wallander, jag är 22år och bor med min sambo och vår hund i centrala Malmö. Jag har alltid vart en hundmänniska och har haft hund sedan jag var 9år. För tre år sedan flyttade jag från min familj i Grästorp (två mil från Trollhättan) till Malmö vilket betyder att jag också flyttade ifrån vår dåvarande hund som då var ca 10 år gammal. Det gick ett par år och jag tjatade varje dag på min sambo att vi skulle skaffa en hund, vi kollade runt på olika raser och bestämde oss för en Amstaff. I april 2009 åkte vi och hämtade vår valp Buddah som är en blandning mellan American staffordshire terrier och English staffordshire terrier. Idag är han 1 och ett halvt år gammal, han är född den 26 februari 2009.

Buddah är världens mjukis och älskar att sitta i knät framför tvn, älskar att sova på huvudkudden och vill alltid ha närhet. Hade han fått välja så hade han velat leka med varenda hund som man promenerade förbi, stora som små. Buddah är vegetarian och äter specialfoder (Purina Veterinary Diets HypoAllergenic canine formula). Äter han något annat foder som innehåller kött av något slag får han utslag. Han älskar gurka, äpple och isbergssallad vilket vi blandar i hans mat för lite variation ibland. Detta innebär också att han inte kan belönas med vanligt hundgodis utan får istället antingen morot eller äpple :) Något som skiljer Buddah en aning från mängden dock inte synligt, är att hans chip som ska sitta i nacken istället har vandrat ner till hans vänstra framben vilket är helt ofarligt! :) Det finns så otroligt mycket mer att ge utav Buddah, men det kommer att komma mer så småningom och är det någonting ni undrar så är det bara att fråga! :) Det blir en bild på endast Buddah idag eftersom alla andra bilder ligger på andra datorn, men fler bilder kommer upp i andra inlägg!



// Emely och Buddah


Foder

Foder kan vara riktigt jobbigt att välja. Eller man kanske inte själv kan välja foder till sin hund för att den inte tål.

Pepper har varit riktigt sjuk pga att han inte tålt foder. Tillsammans med vet. provade vi ca 30 olika foder men inget gick. Vi blev skickade till en specialist innom foder i Göterborg. Där kom han fram till att det är något visst man gör med fodret Pepper inte klarar av (det görs på både torr och färskfoder). Det finns ca 100 hundar i HELA VÄRLDEN (säkert mer men dom som har det registrerat). Det är 3 foder han kan äta. Doggy extra (blå), Doggy extra aktiv (svart) och Priima (färsk foder).

Båda mina hundar äter den blåa doggy och Priima. Till frukost får dom doggy och kvällen får dom Priima (med doggy i annars äter inte Arkilez)

Kan lika hjärna passa på att säga hur mycket dom äter.

Pepper.
Morgon: ca 7 dl doggy
Kväll: 3dl doggy och 350g priima

Arkilez.
Morgon: ca 7 dl doggy
Kväll: 3dl doggy och 650 g priima



Va ger ni era hundar? är det någon speciell anledning varför?

// Linn

komentarer

Kikade in på alla komentarer vi fått på olika inlägg, gud va kul!! Har inte sett dom förut :P
Min dag har varit lugn för jag fortfarande sjuk, hostar så fort jag rör mig och hundarna hör mig inte när jag ropar under promenader. Jag har alltid mina hundar lösa. Men det går inte för jag kan inte ropa på dom. Jag är även hundvakt åt mammas hund Bingo (liten blandras) och låtsas brorsans hund Aramis (schäfer)
Så jag och min lillasyster Lisa på 12 år elle rom hon är 13 nu? ehm ajja sak samma vi kopplade alla hundar förutom Leia och sedan gick upp till skogen.
Jag bor ute i skogen med knappt några grannar, men den grannen vi har ser man nästan aldrig. Men jag har alltid hundarna kopplade eller vid min sida förbi deras hus för dom har hundar, mina hundar är ju snälla men man vet aldrig hur deras hundar är och hur då min hund blir!

Vi kommer förbi huset så skickar jag fram Leia med ett varsegod, Leia ruusar in på vägen där vi brukar gå. Så hör jag hur det rasslar till och kankar i skogen!! Från sidan kommer det 2 stora hundar och en valp, rusar rakt mot Leia. Jag försöker rop amen det går ju inte eftersom jag inte har någon röst. Lisa blev lite schockad och hon höll i Zona min ena amstaff tik. Jag tänkte det att nu tar vi det lugnt, jag bad Lisa ropa på Leia. Och ete gjorde hon men så börjar valpen tjuuta och Leia blev rädd och sprang mot den för att se vad som var fel och då kom dom andra hundarna mot mig och jag har 2 hanar men det gick så bra så. Sen fram till Zona och Lisa, Lisa skötte det så bra. Vi bara stod och tog det lugnt, det fanns inget annat att göra. Sen stack alla hundarna in på deras tomt och Leia efter. Då började vi kalla in Leia som tokar tillslut kom hon. Puuh..
Om han som äger hundarna kom ut och frågade om det gick bra med alla hundarna, och jag ropade JAAdå :D

Snacka om stolt och glad man är efter en sån händelse, Leia var lugn och Zona som LISA höll i, skötte sig suveränt :D Jag är så lättad, och jag litar så mycket på Leia och jag gör det ännu mer nu :)

En ljus händelse som jag ville dela med mig :)
slänger in lite bilder på Aramis och Bingo så¨ni vet vilka dom är ;)

Photobucket Photobucket Photobucket
hörde att ni viulle se videos! då sk ajag dela med mig :)

//Lotta, Leia & Zona

jag är ARG!!!!!!!!!!!!!!!

de finns mycket jag klarar av. och då menar jag mycket.. att folk hoppar på mig och hotar mig.. visst gör de...
men de når gränsen när dom i min ålder alltså över 20 mot 25 hoppar på min lillasyster på 11 år... då är gränsen nådd... så gör man inte! okej inte hoppa på med våld utan ta kontakt med henne för att snacka skit om mig.... en 11 åring ser upp till sina äldre syskon och blir knäckta av att folk snackar skit!!!

nu är det tydligen så att jag ska bli anmäld för att ha min hund lös.. sen för djurmisshandel...
visst kan de se värre ut än det är ibland... jag använder mig mycket av cesars metoder...  jag kan knuffa dom med foten på rumpan osv... ni som vet vet.. ni som inte vet döm inte!!!

sen kan jag lägga dom på rygg... de är väldigt normalt att man gör de med dessa raser.. vi har två väldigt starka individer och en som ger sig och aldrig gör någon hon inte får.. (hon som alltid är lös)
mina hundar ger sig inte på en gång när man lägger ner dom.. dom tar gärna upp en fight om att dom inte gillar de.. och då låter dom ganska illa med morrande osv... men jag germig inte.... detta klassar inte jag som misshandel.

sen de som folk kan reagera på att jag slår dom med kopplet... de stämmer inte.. mina hundar är väldigt fixerade i katter och harar... vilket gör attdom fryser och blir besatta av de sjuret dom har fått syn på... och dra och slita hunden därifrån får inte hunden att fatta att så gör man inte... mina hundar är 8 månader 11 månader och 19 månader... alltså unga allihopa. vad jag gör då är att slå änden på kopplet i marken precis framför nosen på dom för att bryta den fixering dom har så att hunden i fråga har fokus på mig. detta ser jag inte heller som misshandel... visst backar hunden undan eller ibland hukar sig... men jag slog aldrig hunden!!!

ursäka för mitt långa arga inlägg men de finns faan människor till allt!!!

//MARIA RICO KEEDA OCH DIVA

Lugn dag

Jag och hundarna har inte gjort så mycket idag. Pepper har blivit borstad i 1,5 timme så nu är han jätte fin:). Båda har fått en ordentlig massage. Pepper blir i vanliga fall masserad före och efter ett hårt pass, Arkilez masseras varje dag för på så sätt kan jag känna om han har tränings värk och liknande. Idag fick Pepper massage för att stimmulera musklerna för så fort det slutar regna ska han få ut och dra sin vagn. Arkilez hoppar ju på 3 ben och då belastas han fel så han fick massage för att stimmulera ALLA muskler.

Mina hundar älskar att bli masserade, dom somnar alltid för dom tycker det är så skönt. Jag har gått en kurs i massage som inriktade sig på hårt arbetand hundar. Jag är jätte glad för att jag gick den kursen, jätte givande. Det är att rekomendera att gå massage kurs.

Ska även snart försöka gå ut och träna lite lydnad med Pepper. Men jag har inte bestämmt va jag ska träna extra på än :P

Arkilez har haft riktigt ont idag. Vet inte hur det ska gå efter onsdag för då får han inte smärtstillande längre. Det är väkligen påfrästande att ha en skadad hund som har riktigt ont som man inte kan göra någonting åt. Han blir ju buren upp och ner från trappan vi har ut. Sen får han hjälp med att hoppa upp och ner från soffan/sängen.

Kan ju passa på nu att berätta hur Arkilez bröt tån.
Jag , pappa och killarna skulle ut och spåra. När Pappa och jag lagt spåren åkte vi till ett annat ställe där dom skulle få rasta och busa av sig lite. Så jag släpper ut Pepper och Arkilez ur bilen sen började jag, pappa och killarna gå en sväng i skogen. Efter 4 min kommer pappa på att han glömmt nycklarna i bil-dörren så han går tillbaka för att hämta nycklarna och jag stannar kvar i mitt i skogen. Pepper och Arkilez märker sen att "morfar" är borta så dom börjar leta dom hittar honom nästan vid bilen. Sen får dom såklart fnatt och ska springa tillbaka till mig. Arkilez Springer i ca 60 km/h sen ser han mig då slutar han tänka och springer rakt ut bland massa stenar (såg ut som en rasad sten mur). Han trampade snet och då bröts tån. Så jag fick bära honom till bilen och direkt in till vet. Så det blev inga spår den dagen. Säger bara TUR att det finns försäkringar! Skulle alldrig våga ha en hund utan det.
 

Denna bilden är när Arkilez spårar för tredje gången :) dock kan inte min pappa använda en kamra som ni ser :P

Nu har mina hundar fått sin morgon prommanad.

och dom sover så sött igen ;)

vi ska cykla lite med dom idag, hade vi tänkt :) Rico och Keeda är jätte duktiga på att springa bervid cykeln hela tiden men diva vill dra hela tiden :) vi har ju bara haft henne i två veckor så hon lär sig nog snart.

vad gör ni med era hundar? något som dom verkligen gillar? mina älskar att cykla och Rico älskar även att simma. dom andra gillar vatten men leker mest i kanten simmar lite sen leker igen.


detta är då Rico som fisken i vattnet :)


Keeda väntar på att han kommer upp så hon kan sno leksaken :P

jag har massa massa filmer på hundarna när dom va små, när vi badar osv. är det något av erat intresse att se de? så kan jag fixa de :)

//MARIA RICO KEEDA OCH DIVA

för mig är det god morgon :P

nu har jag min kopp te och en macka.. :) hundarna sover fortfarande dom är så sjukt morgontrötta :P även fast de vart sent för alla igår :P men normalt får man dra ut dom innan kl är tolv.. hehe så jag ska dricka upp mitt te sen ska jag ut med djuren :)

idag fyller deras "faster" år och vi ska dit och leva om lite granna :)
alla våra hundar älskar sin faster och blir helt till sig när vi är på väg dit :)
hon är även våran ständiga hundvakt ;)

tar nog med mig kameran och fotograferar lite idag. blåser storm men är sol så de kan kanske bli lite fina bilder.

// MARIA RICO KEEDA OCH DIVA.

Lite tankar om "tuffa hundar"

Tänkte lite på det här med "tuffa" hundar eller rättare sakt hundar som ser tuffare ut!
 Lotta och Maria tycker jag är förnuftiga människor.

Lotta träffade ju en Amstaff genom en kompis.
Va jag tycker:Hon träffade en Amstaff, läste och lärde sig. Alltså hon ville veta mer om rasen.
Hon gillade antagligen ras engenskaperna och tyckte att det var en ras som passade henne.

Maria som egntligen skulle kolla på en annan ras men sedan fasnade för Rico.
Va jag tycker: Det låter som hon funderat en stund om va hon vill ha.
Men sedan när det inte blev hunden dom tänkte började dom tänka om och då blev Rico passand.
 
Jag tycker det är det barnsligaste i världen att välja ras efter hur dom ser ut.
Är man en kunnig/vettig person väljer man ras efter va man ska ha hunden till,
men är det 2-3 passande raser tänker man en extra gång och SEN kan man välja efter utsende.
Sen tycker jag det ser mycket coolare ut om man kommer med en tax och har jätte bra lydnad på den en om man kommer med än Amstaff eller Pitbull och inte har någon kontroll på hunden.
Alla mina kompisar där emot skulle välja Amstaffen/pitbullen, Jag råkar visst vara i en ålder där man ska ha tuffa saker.
 
I england kallas Pitbull nanny dog för dom är så familje kära. Vilken skilnad mot sverige!
 
Det är lättare att få en Cihuahua agresiv än var det är med en amstaff.
Å andra sidan i skyddet kan man nästan göra vilken hund som helst agresiv på 5 MIN! (såklart gör man inte som man ska då)



// Linn

OM BLOGGEN...

nu är vi tre (än så länge) som startat en blogg om just dessa "farliga" raser
http://dontblamethebreedblamethedude.blogg.se/ vårat mål är att få fram den positiva sidan av hundarna. vi skriver om våra hundar lägger in bilder. och svarar på era frågor :)

vi söker oxå flera som vill vara med på detta.. som vill skriva om sina hundar och vara med och få bloggen att synas. kravet är minst 2 inlägg om dan om man vill vara med. och att man gör reklam för den. alla är välkommna att ställa frågor osv :)

hoppas att ni kikar in eller ännu bättre vill vara delaktig i detta :)

DETTA ÄR VAD JAG HAR LAGT UT SOM REKLAM :P



















bloglovin
RSS 2.0